Najnovije

Otočki srednjoškolci u posjetu obiteljskom poslu Damira i Tamare Jurković

9 lipnja, 2021 | by G.N.P
Otočki srednjoškolci u posjetu obiteljskom poslu Damira i Tamare Jurković
Vijesti
0

OTOČAC – Da škola nisu samo učionica, bilježnice i udžbenici, već povezivanje teorije s praksom, iskusili su učenici prvog razreda otočke Srednje škole programa ekonomist, a koji slušaju izborni predmet Obiteljski posao. U ponedjeljak, 8. lipnja posjetili su obiteljsko imanje Jurković u Otočcu, vlasnika Damira i Tamare Jurković.

Nakon srdačnog dočeka vlasnika, učenici su imali prilike upoznati se o počecima poslovanja, izazovima ,održivom razvoju, rizicima i zaradi. Naime, osim ugostiteljstvom, Jurkovići se bave i turizmom, i poljoprivredom.

„Problem, rješenje, korist“ parola je kojom se vode Jurkovići. Ugostiteljskom djelatnošću upoznaju brojne ljude, a promocijom knjiga poznatih autora, koji gostuju kod njih, publiku upoznaju s nekim novim temama, uključujući i promociju lokalnih OPG-ova s njihovim proizvodima. Potencijal vide i u turizmu zbog samog položaja svojih objekata u strogom centru grada Otočca, na pola puta do Plitvica i pola puta do mora. Turistima ne žele biti samo usputna stanica. U svoju ponudu uključuju i proizvode iz vlastitog vrta te mogućnosti jahanja konja na njihovom ranču. Ideja je jako puno, vrijeme će odraditi svoje.

Učenicima je na zanimljiv način prezentirano kako se u maloj sredini ljudi mogu baviti poslom koji vole, pri tome ostvariti ekonomsku i osobnu korist, ali i pridonijeti razvoju društvene zajednice u kojoj žive.

SŠ Otočac / G.M / G.N.P

foto: SŠ Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Dodijeljene zahvalnice sudionicima likovno-literarnog natječaja „Šuma kroz sliku i riječ“

OTOČAC –Jučer je u prostoru Srednje škole Otočac ravnateljica Adela Rukavina dodijelila zahvalnice svim sudionicima likovno-literarnog natječaja „Šuma kroz sliku i riječ“, ali i...

Close