Najnovije

Plitvički hotel Jezero među prvim u projektu održivog zbrinjavanja ostataka hrane

2 rujna, 2019 | by G.N.P
Plitvički hotel Jezero među prvim u projektu održivog zbrinjavanja ostataka hrane
Vijesti
0

PLITVIČKA JEZERA –   Prema statističkom podacima godišnje se u Hrvatskoj  baca oko 400.000 tona hrane. Za proizvodnju, distribuciju i skladištenje hrane troše se prirodni resursi. Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF prepoznala je otpad od hrane kao jedan od iznimno važnih programa svoga rada, s ciljem smanjenja pritiska koji čovječanstvo stavlja na naš planet te je upravo iz tog razloga zajedno s hotelom Jezero Nacionalnog parka Plitvička jezera udružila snage u projektu smanjenja otpada od hrane.

Uvođenjem biorazgradive ambalaže 2015. godine započet je proces izbacivanja plastike iz poslovanja hotela, sav nastali otpad u hotelu se odvaja, a bio otpad se koristi za proizvodnju bio goriva i hrane za životinje. Promotivni materijali tiskaju se na eko papiru, hrana se nabavlja kroz zelenu nabavu i suradnja s WWF-om u ovom projektu  predstavlja sljedeći korak u proširenju odgovornog poslovanja.

Pravilnom internom komunikacijom, komunikacijom s gostima hotela putem informativnih i edukativnih poruka te odličnom suradnjom s WWF-om na ovom hvalevrijednom projektu, u Nacionalnom parku Plitvička jezera vjeruju u odlične rezultate te ne skrivaju ponos što je njihov najveći hotel Jezero krenuo među prvim hotelima u Hrvatskoj s ovim projektom.

NP Plitvička jezera

foto: NP Plitvička jezera

Comments are closed.

More in Vijesti
Uspješno završen projekt „Školski zalogajčić“u LSŽ

Ličko-senjska županija uspješno je završila provedbu Projekta „Školski zalogajčić“ za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za...

Close