Najnovije

Policija spasila migrante na Plješivici

7 kolovoza, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Policija spasila migrante na Plješivici
Vijesti
0

Danas, oko 14.30 sati prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenici su na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice (Škipine-Bijeli potoci) zatekli šest osoba bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju.

Prema njihovim izjavama osobe su sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjem ocu i majki s troje djece starosti 14 godina, 6 godina i 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnja ženska osoba. Od iscrpljenosti 38-godišnjakinja ležala na tlu. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napicima i hranom. Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice  je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci.

S obzirom da je utvrđeno da su sve osobe nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

PULS

foto: PULS

 

Comments are closed.

More in Vijesti
Svečano otvorenje dječjeg igrališta u Ulici Bartola Kašića

OTOČAC – Povodom 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, dana 5. kolovoza 2019. godine (ponedjeljak) u 8,00 sati gradonačelnik Grada Otočca Stjepan...

Close