Najnovije

Poljoprivrednicima 76,5 milijuna kuna za nove projekte

27 listopada, 2019 | by G.N.P
Poljoprivrednicima 76,5 milijuna kuna za nove projekte
Vijesti
0

ZAGREB – U utorak, 22. listopada 2019. godine, u prostorijama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  potpisan je 51 ugovor o financiranju u okviru mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH s vrijednošću potpore od 76,5 milijuna kuna.

Ugovori o financiranju odnose se na tipove operacija 4.1.1., 4.1.2. te 4.1.3, odnosno na projekte restrukturiranja, modernizacije i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te na projekte smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i korištenja obnovljivih izvora energije.
 
Nakon ukupno 5 natječaja za tip operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” do sada je odobreno 986 prijava korisnika u ukupnom iznosu odobrene potpore 1,8 milijardi kuna. Danas su potpisana 24 nova ugovora sa ukupnim odobrenim iznosom potpore od 51,9 milijun kuna, što sveukupno čini 1.010 ugovorenih korisnika s odobrenim iznosom potpore od 1,9 milijardi kuna za ovaj tip operacije.

Na natječajima za tip operacije 4.1.2 “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš” do sada je odobreno 412 prijava korisnika u ukupnom iznosu odobrene potpore 613,7 milijuna kuna. Danas je potpisno 7 novih ugovora sa ukupnim odobrenim iznosom potpore od 7 milijuna kuna, što sveukupno čini 419 ugovorenih korisnika s odobrenim iznosom potpore od 620,8 milijuna kuna za ovaj tip operacije.
 
Također, potpisano je i novih 20 ugovora iz tipa operacije 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“ kojoj je cilj povećanje neovisnosti poljoprivrednih gospodarstava o energentima te povećanje konkurentnosti smanjenjem troškova proizvodnje. Od početka provedbe Programa ruralnog razvoja RH za ovaj tip operacije do sada su ugovorena ukupno 94 projekta sa odobrenim iznosom potpore od gotovo 77 milijuna kuna.

Apprrr

foto: wiki

Comments are closed.

More in Vijesti
Dobrovoljni darivatelji krvi na danas prijemu kod župana Milinovića

GOSPIĆ – Povodom 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi župan Darko Milinović, upriličit će prijam za dobrovoljne darivatelje krvi s...

Close