Najnovije

Potpisan sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

21 kolovoza, 2019 | by G.N.P
Potpisan sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Mladi za održivi razvoj Like“
Vijesti
0

Klaster Lika Destination, u suradnji s partnerima Osnovna škola dr. Jure Turića, Srednja škola Plitvička jezera, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija od srpnja provodi projekt “Mladi za održivi razvoj Like”. Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije”, a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Na današnjem sastanku potpisan je Sporazum o partnerstvu i dogovoren raspored projektnih aktivnosti.

Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebama održivog razvoja kod djece i mladih, ali i šire lokalne zajednice. Kao središnji problem prepoznata je nerazvijena svijest djece i mladih u Ličko-senjskoj županiji o važnosti življenja u skladu s održivim razvojem. Stoga su ciljne skupine zaposlenici i volonteri partnerskih organizacija koji će se u sklopu projektnih aktivnosti educirati kako na inovativan način uključiti djecu i mlade u održivi razvoj, te djeca i mladi na koje će oni utjecati provedbom inovativnih programa izobrazbe o održivom razvoju. Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je ukupno 75 učenika.

Klaster djeluje pod motom „Smart sustainable destination“ te su sve aktivnosti koje provodi vođene filozofijom održivog razvoja, a ovaj projekt nadogradnja je dosadašnjih aktivnosti i edukacija namijenjenih odraslim osobama. Na ovaj način, uz pomoć partnerskih udruga i škola, principi održivog razvoja će se na najbolji način približiti djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Važnost projekta se naglašava kroz stvaranje svijesti o održivom razvoju kod djece i mladih koji će, vjerujemo, brzo usvojiti znanja o održivom razvoju i uspješno ih primjenjivati u svakodnevnom životu kao i prenositi stečena znanja i iskustva na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem.

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Klaster Lika Destination

Comments are closed.

More in Vijesti
Dragovoljno predao oružje

Jučer je građanin s područja Novalje dragovoljno predao automatsku pušku i 665 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za...

Close