Najnovije

Potpisani ugovori za dodjelu bespovratnih financijskih potpora poljoprivredi na području LSŽ

23 listopada, 2019 | by G.N.P
Potpisani  ugovori za dodjelu bespovratnih financijskih potpora poljoprivredi na području LSŽ
Vijesti
0

GOSPIĆ – Danas su u Kabinetu župana potpisani ugovori za dodjelu bespovratnih financijskih potpora po Programu potpora poljoprivredi na području Ličko-senjske županije od 2016. do 2020. godine.

Iz Mjere 3. Potpora osnaživanju konkurentnosti malih poljoprivrednika odobrene su potpore OPG-u Zdenke Romić iz Švice i OPG-u Božice Dujmović iz Čovića za sufinanciranje troškova prelaska na ekološku poljoprivredu, dok su potpore iz Mjere 5. kreditiranje poljoprivredne proizvodnje odobrene OPG-u Milan Devčić iz Ličkog Lešća i tvrtci Agrovelebit d.o.o. Lovinac za subvenciju kamata na kredite poljoprivrednih gospodarstava. Milanu Devčiću odobreno je financiranje cjelokupno ugovorene kamatne stope, dok je tvrtci Agrovelebit d.o.o. Lovinac odobreno subvencioniranje kamatne stope do povratka kredita. Sveukupno je odobreno oko 160.000,00 kn potpora iz Županijskog proračuna.

Kako ističe župan Darko Milinović do kraja ove godine razmotriti će se mogućnost ukidanja postavljenih ograničenja glede visine odobrene potpore po korisniku – u skladu s novim proračunskim mogućnostima.

LSŽ / Kabinet župana

Comments are closed.

More in Vijesti
Po uzoru na sustav Lika Quality Zadarska županija pokreće svoj regionalni sustav kvalitete

Model Lika Quality, koji je po mnogočemu jedinstven u Hrvatskoj te uspjeh koji je postigao, zainteresirao je i susjednu Zadarsku...

Close