Najnovije

Predstavljanje turističke mobilne aplikacije Explore Lika

8 lipnja, 2021 | by G.N.P
Predstavljanje turističke mobilne aplikacije Explore Lika
Vijesti
0

GOSPIĆ – U četvrtak 10.06.2021. godine u kinu Korzo u Gospiću s početkom u 18:00 sati održat će se Predstavljanje turističke mobilne aplikacije Explore Lika.

Turistička mobilna aplikacija Explore Lika izrađena je u sklopu projekta RAISE Youth koji je sufinanciran kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za mlade koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

Explore Lika obuhvaća područje povijesno-geografske regije Like i korisniku predstavlja kulturne i prirodne znamenitosti, ugostiteljske i smještajne objekte i lokalne proizvođače a sve u svrhu promocije i doprinosa gospodarskom razvoju Like. Aplikaciju je u suradnji s udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast izradila virovitička tvrtka Plava tvornica d.o.o. koja je već nekoliko godina rangirana među 500 najboljih svjetskih digitalnih tvrtki. Upravo će direktor Plave tvornice Matej Sudar predstaviti funkcionalnosti i razvoj aplikacije a više o svrsi izrade ovakvog digitalnog rješenja reći će koordinatorica RAISE Youth projekta Mary Ann Rukavina Cipetić i stručnjakinja za ruralni turizam Dijana Katica.

Aplikaciju je moguće preuzeti na poveznici a svi koji u aplikaciju žele uključiti svoje proizvode, usluge ili objekt mogu nam se javiti e-poštom na gtf@zg.t-com.hr.

RaiseYouth / K.B

Comments are closed.

More in Vijesti
Četvero izliječenih, jedan novooboljeli, jedna osoba preminula

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je  novooboljela osoba od COVID-19, 4 osobe su izliječene te je jedna...

Close