Najnovije

Preventivne aktivnosti MUP-a u turističkoj sezoni

19 kolovoza, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Preventivne aktivnosti MUP-a u turističkoj sezoni
Vijesti
0

S ciljem podizanja razine samozaštitnog ponašanja građana i turista policijske službenice za prevenciju  su tijekom lipnja, srpnja i kolovoza na području gradova Senja i Novalje te općina Plitvička jezera i Karlobag, provodile preventivne aktivnosti

Te aktivnosti provodile su u suradnji s policijskim službenicima područnih policijskih postaja te inozemnim policijskim službenicima iz Narodne Republike Kine, Ukrajine i Slovenije.

Uz uspostavu „Sezonskog preventivnog centra policije“ na prostoru JU Nacionalnog parka Plitvička jezera, u sklopu projekta policijske uprave naziva „Plitvička jezera, nacionalni biser – lijep i siguran“, u lipnju su održane prezentacije za zaposlenike Ustanove kojima su obuhvaćene teme „Turistički kriminalitet – smjernice za podizanje razine sigurnosti“, „Prepoznavanje i reagiranje na pojavne oblike imovinskih delikata“ i „Terorizam – prijetnja sigurnosti u turizmu“.

Tijekom srpnja (24., 26. i 30.) i kolovoza (2.) kod ulaza 1 i 2 u nacionalni park postavljeni su info punktovi na kojima su policijski službenici te djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera educirali i informirali turiste o mjerama samozaštite od kažnjivih radnji. Naglasak je stavljen na važnost samozaštitnog ponašanja s ciljem prevencije različitih modaliteta imovinskih delikata, od tzv. „džepnih krađa“ do provala u apartmane i osobne automobile.

U suradnji s Gradom Novaljom početkom srpnja na plaži „Zrće“ postavljen je preventivni kontejner kako bi prigodni materijali sa preventivnim savjetima u svakom trenutku bili dostupni turistima. Na spomenutoj su plaži policijski službenici s ciljem preveniranja zlouporabe alkohola i droga, 22. srpnja te 7. i 9. kolovoza turistima dijelili informativne materijale.

Također, tijekom srpnja su u Novalji, Karlobagu i Senju bili postavljeni info punktovi na kojima su policijske službenice informirale građane i turiste o različitim oblicima samozaštitnog ponašanja čime se nastojalo doprinijeti većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i osigurati kvalitetniji život građana ne samo tijekom turističke sezone već i kroz cijelu godinu.

Inozemni turisti su iskazali oduševljenje prilikom susreta sa policijskim službenicima iz matičnih zemalja, a zajedničke su se preventivne aktivnosti kao i zajedničke ophodnje u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ i ovaj put pokazale kao odličan način za ostvarivanje neposrednog kontakta sa stranim gostima i ujedno promocija Hrvatske kao sigurne zemlje i turističkog odredišta.

PULS

foto: PULS

Comments are closed.

More in Vijesti
Besplatna radionica sviranja dangubice, prijave od 12. – 30. kolovoza 

OTOČAC – Petodnevna besplatna radionica sviranja dangubice održat će se u Gackom pučkom otvorenom učilištu u periodu od 2. do 6. 9. 2019. godine. Radionica...

Close