Najnovije

Prijave za 7. državni turnir mladih prirodoslovaca otvorene do 15. studenog

21 listopada, 2020 | by G.N.P
Prijave za 7. državni turnir mladih prirodoslovaca otvorene do 15.  studenog
Vijesti
0

I ove godine Hrvatska ima priliku ponovno sudjelovati na međunarodnom prirodoslovnom eksperimentalnom natjecanju IYNT (International Young Naturalists’ Tournament). IYNT (International Young Naturalists’ Tournament) je međunarodno natjecanje za učenike od 12 do 16 godina koji još nisu odabrali područje kojim se žele baviti, već još uvijek vođeni znatiželjom posežu za znanjem iz svih područja znanosti. Ovo natjecanje traži znanje iz svih područja prirodnih znanosti i tehnike: biologije, kemije, fizike, informatike, tehnike i matematike. Najbolje učenice i učenici bit će pozvani na Državni turnir mladih prirodoslovaca koji će se održati 24. siječnja 2021. godine u Zagrebu.

Natjecanje je eksperimentalnog i istraživačkog karaktera. Zadano je 17 problema iz različitih područja i različitih zahtjevnosti, koje je potrebno proučiti, istražiti, razviti teorijski model koji opisuje promatranu pojavu, zatim napraviti aparaturu, provesti mjerenja te na kraju usporediti
rezultate mjerenja s teorijskim modelom. Natjecanje se sastoji od perioda pripreme i rješavanja zadanih problema te prezentacije rješenja – takozvanih „znanstvenih borbi“.

Ove godine Međunarodni turnir odvija se u Almatyu, Kazahstan, od 8. do 15. kolovoza, 2021. godine, Hrvatska će sudjelovati već sedmu godinu za redom. Prijave su otvorene do 15.11.2020. te se svaki učenik sam prijavljuje preko Web stranice turnira: www.iynt.icm.hr.

Više na: http://www.iynt.icm.hr/

SŠ Otočac / IYNT

Comments are closed.

More in Vijesti
Započeo “Tjedan odmora vrijedan” u Nacionalnom parku Plitvička jezera

PLITVIČKA JEZERA – Sunčano i toplo vrijeme proteklog vikenda doprinijeli su uspješnom početku dugo najavljivane akcije „Tjedan odmora vrijedan“ u...

Close