Najnovije

Proizvođačima krumpira 10 milijuna kuna financijske pomoći zbog korona krize

27 siječnja, 2021 | by G.N.P
Proizvođačima krumpira 10 milijuna kuna financijske pomoći zbog korona krize
Vijesti
0

ZAGREB – Resorno je ministarstvo donijelo odluku o donošenju Programa pomoći primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti Covid-19, s ukupno raspoloživim iznosom od 70 milijuna kuna. Tim je programom obuhvaćeno šest mjera potpore, među kojima se Mjera 6 odnosi na proizvođače krumpira, za koje je osigurano 10 milijuna kuna.

Financiraju se u cijelosti iz Državnog proračuna i dodjeljuju u obliku izravnih bespovratnih potpora, najkasnije do 30. lipnja 2021. godine. Financijskom injekcijom se nastoje sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave bolesti, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti, kao i proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom.

Više na: https://www.agroklub.com/povrcarstvo/proizvodaci-krumpira-dobit-ce-financijsku-pomoc-zbog-korona-krize/65927/

A.K / Ž.R.K

Comments are closed.

More in Vijesti
Zahtjevi za poticaje za uzgoj toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja do 31. siječnja

ZAGREB – Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podsjeća da se zahtjevi za 2020. godinu za mjere...

Close