Najnovije

RAISE Youth: Predstavnici Bugarske regije Pernik na prijemu kod gradonačelnika Gospića

22 srpnja, 2021 | by G.N.P
RAISE Youth: Predstavnici Bugarske regije Pernik na prijemu kod gradonačelnika Gospića
Vijesti
0

GOSPIĆ – Gradonačelnik Karlo Starčević sa suradnicima danas je u svom uredu primio predstavnike tri grada – Pernik, Zemen i Radomir te općine Kovachevtsi iz bugarske regije Pernik. Prijem je organiziran u okviru projekta RAISE Youth čiji je partner Grad Gospić a koji se provodi u Hrvatskoj s naglaskom na Liku i u Bugarskoj regiji Pernik. Na prijemu su sudjelovale i predstavnica nositelja projekta GTF-Inicijative za održivi rast te Center for Sustainable Communities Development koji je bugarski partner na projektu. Gradonačelnik je Bugarima predstavio strateške projekte koje provodi Grad Gospić i osvrnuo se na izazove s kojima se njegov tim susretao tijekom mandata. Istaknuo je važnost povlačenja europskih sredstava ali upozorio da je ključ razvoja Gospića u tome što ne čekaju pomoć sa strane nego samostalno i proaktivno djeluju i potiču sinergiju različitih dionika.

U periodu od 18. do 25. srpnja u tijeku je studijska posjeta Bugara Hrvatskoj koja za cilj ima razmjenu iskustava dviju država u području razvoja poduzetništva mladih te predstavljanje turističkih ljepota Hrvatske s naglaskom na Liku.

Studijska posjeta organizirana je u sklopu projekta RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih financiranog iz fondova Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora. Projekt doprinosi stvaranju dostojanstvenih i produktivnih radnih mjesta za mlade korištenjem socijalnih inovacija u ruralnim područjima 4 zemlje: Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Španjolske.

RAISE Youth

Comments are closed.

More in Vijesti
Srednja škola Otočac
Srednja škola Otočac vrši upis polaznika u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih

OTOČAC – Školski odbor Srednje škole Otočac objavio je 20. kolovoza oglas za upis polaznika u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za...

Close