Najnovije

Srednja škola Otočac sudionik nacionalnog istraživačko-razvojnog projekta

3 svibnja, 2021 | by G.N.P
Srednja škola Otočac sudionik nacionalnog istraživačko-razvojnog projekta
Vijesti
0

Srednja škola Otočac sudionik je istraživačko-razvojnog projekta “Nacionalno praćenje učinaka pandemije Covid-19 i potresa iz 2020. godine na organizaciju odgojno-obrazovnih procesa i dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj”  koji na poticaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provodi Institut za društvena istraživanja iz Zagreba.

Istraživački tim, pod vodstvom dr. sc. Borisa Jokića i dr. sc. Zrinke Ristić Dedić, čine znanstvenici s pet visokoškolskih i znanstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Provedbu projekta od iznimne nacionalne važnosti, osim Ministarstva, podupiru Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Sindikat Preporod, Sindikat hrvatskih učitelja, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola. 

Cilj je projekta uspostaviti znanstveno praćenje učinaka pandemije i potresa na organizaciju odgojno-obrazovnih procesa i dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika te osigurati osnovu za donošenje na podacima informiranih obrazovnih politika i razmjenu iskustava između škola.

Rezultati projekta bit će osnova za osmišljavanje i uvođenje mjera na sustavnoj razini koje mogu ublažiti poremećaje odgojno-obrazovnih procesa nastale kao posljedica promjena uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 te osnažiti učenike, odgojno-obrazovne djelatnike i roditelje za uspješno ovladavanje kriznim situacijama u budućnosti.

Istraživanje se provodi na nacionalno reprezentativnim uzorcima 80 srednjih i 80 osnovnih škola i uključuje:

  1. primjenu online upitnika za ravnatelje
  2. primjenu online upitnika za nastavnike
  3. primjenu online upitnika za stručne suradnike
  4. primjenu upitnika za učenike drugih i završnih razreda – ovisno o epidemiološkoj situaciji, provedba uživo ili online

Comments are closed.

More in Vijesti
Crveni_Kriz_Otočac
Torbice prve pomoći za Srednju školu Otočac

OTOČAC – Gradsko društvo Crvenog križa Otočac, u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa “Sigurnije škole i vrtići”, doniralo je proteklog...

Close