Najnovije

Štetu od potresa poljoprivrednici mogu prijaviti i putem mobilne aplikacije

13 siječnja, 2021 | by G.N.P
Štetu od potresa poljoprivrednici mogu prijaviti i putem mobilne aplikacije
Vijesti
0

ZAGREB – Djelatnici Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a pomažu poljoprivrednim proizvođačima na područjima pogođenim potresom kroz čitav niz aktivnosti kako bi se umanjile posljedice potresa i čim prije uspostavila i nastavila poljoprivredna proizvodnja, a od sada je dostupna i aplikacija za prijavu šteta na poljoprivrednim gospodarstvima. Registrirani poljoprivrednici mogu putem aplikacije potresi.mps.hr osim oštećenja poljoprivrednih resursa (gospodarskih zgrada i objekata, poljoprivrednih površina i stoke), prijaviti i potrebe za stočnom hranom, izmještanjem stoke, kao i poteškoće s prodajom poljoprivrednih proizvoda. 
 
Podaci koji su već prikupljeni dosadašnjim obilaskom terena poljoprivrednih savjetnika bit će uneseni u aplikaciju i koristit će se u svrhu pripreme i provedbe mjera namijenjenih obnovi poljoprivrednog potencijala, koja će se financirati iz Programa ruralnog razvoja. 
 
Obrazac za prijavu štete na poljoprivrednim gospodarstvima nalazi se na poveznici potresi.mps.hr.
 
Svim poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti sami prijaviti štetu na raspolaganju stoje poljoprivredni savjetnici putem telefonskih brojeva: 
 
Ivan Danjek, 091 4882 715 
Jasmina Vagan,  099 4926 460 
Davorin Hrsto, 091 4882 803

Agrobiz

Comments are closed.

More in Vijesti
Uskoro natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina

ZAGREB – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uskoro će objaviti Javni natječaj za podnošenje prijava za...

Close