Najnovije

Sućut župana dr. Darka Milinovića u povodu smrti biskupa Bogovića

20 prosinca, 2020 | by G.N.P
Sućut župana dr. Darka  Milinovića u povodu smrti biskupa Bogovića
Vijesti
0

S tugom sam primio vijest da nas je napustio naš biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.  U prvim godinama njegovog rada imao sam tu čast sudjelovati u povijesnom projektu izgradnje Crkve hrvatskih mučenika koja ponosno i neizbrisivo stoji kao simbol stradanja hrvatskog naroda.

Ali jednako tako imao sam, slobodno ću reći i privilegij biti svjedokom njegovih zadnjih dana boravka u gospićkoj bolnici kada sam  biskupu kao i ostalim pacijentima pokazivao vježbe koje je potrebno raditi u takvim situacijama. Prvog dana boravka u bolnici bio je vedar, pun humora kao što je bio cijeli svoj život. Krenuo sam hodnikom pitajući sestre u kojoj je sobi biskup Bogović, čuo je to i odgovorio ponovno u šali: „ Župane ne traži zdravoga među bolesnima.“ I te riječi oslikavaju njegov optimizam i nadu i u tim trenucima. 

 U svoje ime i u ime Ličko-senjske županije izražavam sućut obitelji, biskupu mons.mr. Zdenku Križiću, svim crkvenim službenicima i velikodostojnicima i neka nam naš biskup počiva u miru u svojoj Hrvatskoj koju je toliko volio.

                                                                                               Ž U P A N

                                                                                          dr. Darko Milinović 

Comments are closed.

More in Vijesti
Isplaćeno više od 53 milijuna kuna potpore za obnovu proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva

ZAGREB – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je ovaj tjedan više od 53 milijuna kuna...

Close