Najnovije

Bespovratna sredstva za rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen

4 studenoga, 2019 | by G.N.P
Bespovratna sredstva za rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen
Vijesti
0

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković danas će u Novalji na otoku Pagu potpisati Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen.

Uz ministra Olega Butkovića, Ugovor će potpisati ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata, Tomislav Petric i ravnatelj Igor Vidas, ispred Lučke uprave Novalja, koja je ujedno nositelj Projekta. Također, na potpisivanju će sudjelovati i župan Darko Milinović kao i gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Prije potpisivanja ugovora u 11.30h predviđen je obilazak lokacije gradilišta, odnosno, trajektnog pristaništa Žigljen, dok će se svečanost potpisivanja Ugovora održati u Gradskoj vijećnici Grada Novalje, s početkom u 12.00h i bit će otvorena za javnost.

Projekt se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen u sklopu kojeg će se produžiti i rekonstruirati obala, kako bi se omogućio prihvat većih plovila ali i mogućnost pristajanja pri lošijim vremenskim uvjetima.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa dio je velikog investicijskog ciklusa koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a sve s ciljem povezivanja otoka, povećanja kvalitete života i zadržavanja stanovništva. Ukupna vrijednost ovog Projekta iznosi 73,4 milijuna kuna, od čega će Lučka uprava Novalja, kao korisnik dobiti 62,4 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, a ostatak financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz vlastitog proračuna.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

foto: Google (Miroslav Dobias)

Comments are closed.

More in Vijesti
Besplatna radionica za strukovno obrazovanje u Otočcu za Erasmus+ početnike

OTOČAC – Agencija za mobilnost i programe EU organizira 18. studenog 2019. u Otočcu u Maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog...

Close