Najnovije

U ponedjeljak akcija ‘Sigurna plovidba 2020’

7 kolovoza, 2020 | by G.N.P
U ponedjeljak akcija ‘Sigurna plovidba 2020’
Vijesti
0

Nakon što je zbog nepovoljnih vremenskih prilika, akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na Jadranu ‘SIGURNA PLOVIDBA 2020’, morala biti odgođena, akcija će se održati u ponedjeljak, 10. kolovoza, s početkom u 10.00 sati, na području svih lučkih kapetanija, a završetak akcije predviđen je isti dan, u 19.00 sati.

Prema dosadašnjoj praksi koristiti će se sva raspoloživa plovila i djelatnici svih lučkih kapetanija u koordinaciji sa njihovim lučkim ispostavama te Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), čiji djelatnici će pružiti podršku sudionicima akcije, dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, a naročito u slučajevima glisiranja preblizu obale.

Ova akcija ima za cilj provjeru spremnosti i učinkovitosti svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe svih sudionika na moru, te preventivnu zaštitu svih sudionika od pomorskih nesreća, za vrijeme turističke sezone kada plovi veliki broj domaćih i stranih plovila.

Akciju će pratiti državni tajnik, Josip Bilaver i pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

foto: morski.hr

Comments are closed.

More in Vijesti
Četrnaesta likovna kolonija LIKOM GACKE od 11. do 13. rujna

OTOČAC – Četrnaesta likovna kolonija LIKOM GACKE održat će u periodu od 11. do 13. rujna 2020. godine u Otočcu...

Close