Najnovije

U Prozoru svečano otvoren društveni dom “Mate Kostelac – Maljutka”

26 studenoga, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
U Prozoru svečano otvoren društveni dom “Mate Kostelac – Maljutka”
Vijesti
0

PROZOR – Danas je u organizaciji Udruge veterana vojne policije Domovinskog rata Otočac i Grada Otočca u Prozoru svečano otvoren mjesni dom koji od danas nosi ime hrvatskog branitelja Mate Kostelac – Maljutka iz Prozora.

Mate Kostelac poginuo u obrani domovine 1991. godine u Vukovaru. Spomen ploču s novim nazivom doma u Prozoru otkrili su Ivica Kostelac i Željka Vučić, brat i sestra pok. Mate Kostelca.

Ujedno je u sklopu programa na pročelju zgrade doma u Prozoru postavljena i spomen ploča u znak sjećanja i zahvale 13-torici sinova Prozora koji su braneći domovinu Hrvatsku položili svoje živote tijekom Domovinskog rata.

Prigodom svečanog otvorenja doma i postavljanja spomen ploče nazočili su mnogobrojni članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja s područja Otočca i Prozora, ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, Dubravka Valčić Uzelac u svojstvu izaslanice ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, mnogobrojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni ratnim zapovjednicima, kao i brojni mještani Prozora, kojom prihodom je uz odavanje počasti i paljenje svijeća nastupilo i Puhački orkestar DVD-a Otočac.

Riječi molitve predvodio je župnik Ivica Miškulin uz konclebraciju svećenika Ante Luketića, Stjepana Zebe i don Jure Ladišića.

Nakon svečanog otvorenja u domu je nastupila klapa Čikat iz Malog Lošinja.

LSŽ

foto: LSŽ

Comments are closed.

More in Vijesti
Kuća Velebita
U Kući Velebita održane STEM radionice za osnovnoškolce

KRASNO – Jučer, 25.11 u Kući Velebita se je održalo obrazovno događanje za osnovnoškolce iz Senja i Krasna i to...

Close