Najnovije

U prva tri mjeseca 391 vatrogasna intervencija na području LSŽ

5 ožujka, 2019 | by G.N.P
U prva tri mjeseca 391 vatrogasna intervencija na području LSŽ
Vijesti
0

Temeljem izvješća o vatrogasnim intervencijama do 05.03.2019. na području Ličko – senjske županije zabilježeno je 440 događaja, odnosno 391 intervencija vatrogasnih postrojbi od čega 345 požarnih intervencija na otvorenom prostoru. Požare u minski sumnjivom prostoru nije moguće gasiti ni sa zemlje ni iz zraka, a i samo čuvanje takvih požarišta predstavlja opasnost za vatrogasce kojih je u tako opasnim okolnostima na 13 vatrogasnih intervencija bilo angažirano 60 sa 25 vatrogasnih vozila.

Na dosadašnjim vatrogasnim intervencijama sudjelovalo je ukupno 3.089 vatrogasaca, te 1.199 vatrogasnih vozila, a ukupna izgorena površina mjeri se u tisućama hektara.  U većini slučajeva materijalna šteta uslijed gorenja suhe trave i niskog raslinja je neusporediva s troškovima interveniranja vatrogasnih postrojbi.

U veljači 2019. zabilježeno 298 vatrogasnih intervencija, a samo u prvih pet dana ožujka zabilježne su 53 vatrogasne intervencije na području Ličko – senjske županije.

Također, iz Vatrogasne zajednice LSŽ pozivaju na oprez te upućuju apel građanima da ne pale nekontroliranu vatru na otvorenom prostoru. U slučaju uočavanja požara mole se građani da hitno obavijeste vatrogasce na broj 193 jer pravovremena dojava povećava brzinu interveniranja vatrogasaca i umanjuje mogućnost nastanka požara velikih razmjera.

Vatrogasna zajednica LSŽ

foto: VZLSŽ

 

Comments are closed.

More in Vijesti
Uspješno prijavljen projekt izgradnje reciklažnog dvorišta

OTOČAC – Grad Otočac započeo je s provedbom održivog gospodarenja otpadom još 2015. kada je uveden sustav selektivnog prikupljanja kućnog...

Close