Najnovije

Učenici otočke osnovne škole sudjelovali na natjecanju iz informatike Dabar 2020.

17 studenoga, 2020 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Učenici otočke osnovne škole sudjelovali na natjecanju iz informatike Dabar 2020.
Vijesti
0

Ove školske godine u Republici Hrvatskoj po peti put organizirano je i provedeno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju” , Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održavalo od 9. – 13. studenoga na CARNet-ovom sustavu za učenje na daljinu, a ukupno je sudjelovalo više od 36000 učenika od 1.-8. razreda osnovne škole te učenika srednje škole.     

Osnovnu školu Zrinskih i Frankopana Otočac predstavljao je ukupno 41 učenik i to od 4.-8. razreda, a natjecali su se u kategorijama MiliDabar (6 učenika), KiloDabar( 12 učenika) i MegaDabar (23 učenika). Zaslužni za dobru pripremu učenika bili su učitelji informatike i to: Ivana Rožić Dubravčić, Valentina Pajdaković, Mišo Gladović i i Martina Jurković.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju ostvarili su pravo na digitalnu značku i Diplomu koju mogu preuzeti iz sustava za natjecanje.

Više o provedbi natjecanja dostupno je na službenim stranicama natjecanja učitelji.hr  i Dabar 2020.

OŠ Otočac / V.P

Učenici otočke osnovne škole sudjelovali su na natjecanju iz informatike Dabar 2020.

   

Comments are closed.

More in Vijesti
Osumnjičeni za krađu električnih pastira i akumulatora

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 21-godišnjakom i maloljetnikom s područja Općine Lovinac zbog osnova sumnje...

Close