Najnovije

Uskoro potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u plastenicima

9 prosinca, 2020 | by G.N.P
Uskoro potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u plastenicima
Vijesti
0

ZAGREB – Uskoro će biti objavljen natječaj za proizvođače povrća u plastenicima (operacija 4.1.1.). Predmet Natječaja je dodjela potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj Natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a Nacrt natječaja je u postupku elektronskog savjetovanja do 16. prosinca 2020. godine.

Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura, uz napomenu da će se intenzitet javne potpore od 50% po projektu moći uvećati za dodatnih 20% u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima sa ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta, do najviše 70%.

U sklopu Natječaja prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje zaštićenih prostora – plastenika koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.
Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima.

ZAGREB – Nacrt natječaja dostupan je za davanje prijedloga i komentara na e-savjetovanju do 16. prosinca 2020.

Apprrr

foto: agrobiz

Comments are closed.

More in Vijesti
U četvrtak dio Brinja biti će bez struje

BRINJE – Zbog radova na elektrodistributivnoj mreži, dana 10. prosinca (četvrtak) bez struje biti će slijedeće ulice u Brinju: Trg...

Close