Najnovije

Uspješno održan ciklus radionica „Poduzetništvo je IN“

29 siječnja, 2020 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Uspješno održan ciklus radionica „Poduzetništvo je IN“
Vijesti
0

OTOČAC – Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji i s podrškom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, održala je dvodnevni ciklus radionica za žene poduzetnice, u prostorijama Županijske komore Otočac, 21. i 28. siječnja 2020.

Poduzetništvo je IN – škola poduzetništva za žene osmišljena je s ciljem pružanja novih znanja i vještina sadašnjim i budućim poduzetnicama u kreiranju vlastitog posla, a namijenjene su onim poduzetnicima i poduzetnicama koji žele proširiti svoja postojeća znanja i nadograditi svoje vještine. Iako se žene sve češće uključuju u poduzetničke aktivnosti, ukupan broj poduzetnica još je uvijek na niskoj razini.

Poduzetništvo je važna odluka u životu svake osobe i razlikuje se od rada u nekom poduzeću, osim toga biti vlasnik poduzeća ili obrta je velika odgovornost, ali i način života. S ciljem pružanja najnovijih informacija što je sve potrebno za takav veliki korak osmišljene su ove interaktivne radionice.

Predavačice Ivana Radić i Aleksandra Carvalho, koje se bave poduzetništvom već duži niz godina, su iz vlastitog iskustva govorile o samim početcima ulaska u poduzetništvo te situacijama u kojima se često nalaze. Sudionicima radionice tijekom dva dana edukacija objašnjeni su potrebni koraci za osnivanje poduzeća, koji su početni troškovi poslovanja, kakav računovodstveni servis odabrati, kako koristiti društvene mreže u poslovne svrhe, što sve utječe na formiranje cijena, kako prodati proizvod ili uslugu i kako s lakoćom pročitati financijski izvještaj.

Na kraju radionice sudionicima su podijeljene diplome kao potvrda o uspješno završenoj radionici te je iskazano zanimanje za održavanje sličnih radionica. 

HGK ŽK Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Dječje mačkare – 2. i 26. veljače

OTOČAC – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i ove godine u vrijeme poklada organizira Dječje mačkare. Dva maskirana bala održat...

Close