Najnovije

Volonterski kamp Europskih snaga solidarnosti u Velikom Žitniku i na Braču

15 listopada, 2020 | by G.N.P
Volonterski kamp Europskih snaga solidarnosti u Velikom Žitniku i na Braču
Vijesti
0

VELIKI ŽITNIK – Počinje još jedan volonterski kamp u Velikom Žitniku, koji će se nastaviti u Sumartinu na otoku Braču. Projekt pod nazivom „The Fruit of Solidarity“ trajat će od 15. do 28. listopada, a mladi volonteri dolaze iz Poljske, Litve, Latvije, Grčke, Španjolske i Portugala. Organizacija Outward Bound Hrvatska koja je nositelj projekta ugostit će volontere u svom edukacijskom centru u Lici tijekom prvog tjedna projekta, a drugi tjedan volonteri će provesti na otoku Braču.

Projekt je nastavak na prošlogodišnju volontersku akciju na Braču kada su volonteri pomagali lokalnom stanovništvu u berbi maslina i učili o tradicionalnom načinu poljoprivrede u ovoj otočkoj zajednici. U Velikom Žitniku volonteri će pomagati obiteljima u berbi jabuka i drugih jesenskih plodova. U obje zajednice, volonteri će provesti i ekološke akcije čišćenja okoliša od nepropisno odloženog otpada.

Međunarodno volontiranje koje omogućuje program Europskih snaga solidarnosti prilika je ne samo za razvoj solidarnosti među generacijama i kulturama, već i za osobni rast i razvoj volontera i stjecanje kompetencija u međunarodnom okruženju.

Outward Bound Hrvatska neprofitna je organizacija koja se bavi iskustvenim učenjem u prirodi i neformalnim obrazovanjem mladih. Putem programa Europske volonterske službe i Europskih snaga solidarnosti mladima u dobi od 18 do 30 godina pruža prilike volontiranja u međunarodnom okruženju – u Hrvatskoj i u inozemstvu. 

Outward Bound Croatia / T.L

Comments are closed.

More in Vijesti
Albanac vozio 223 km/h, Riječanin napuhao 2,59 g/kg

Policijski službenici PU ličko senjske jučer su u redovitoj kontroli prometa zaustavili te proveli kontrolu i to: jučer u Senju...

Close