Najnovije

Za razvoj i napredak tehničke kulture 82 tisuće kuna

21 travnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Za razvoj i napredak tehničke kulture 82 tisuće kuna
Vijesti
0

OTOČAC – Za udruge koje su se za svoju djelatnost opredijelile prilikom osnutka i zakonskom registracijom u području tehničke kulture, Stjepan Kostelac, dr.vet.med., gradonačelnik Grada Otočca i predstavnici Udruga potpisali Ugovore Ugovore o sufinanciranju programa/projekata iz sredstava Gradskog proračuna za 2021. godinu. Od planiranih sredstava u Programu javnih potreba tehničke kulture, provedbom Javnog poziva, odobrena su sredstva u iznosu od 82.000,00 kuna za 3 (tri) programa/projekta.

Da podsjetimo, na raspisani javni poziv mogle su se (i trebale) prijaviti sve aktivne udruge s područja Grada Otočca čije aktivnosti doprinose zadovoljenju javnih potreba i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim i planskim dokumentima Grada Otočca, a koje su programski usmjerene na rad u područjima naznačenim u Javnom pozivu te čiji programi, projekti, doprinose razvoju prioritetnih područja iz Javnog poziva, u ovom slučaju iz područja tehničke kulture. Zakonom o udrugama i Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, propisana su pravila kao bi financijska sredstva između udruga bila transparentno i jednakim kriterijima dodijeljena.

Ured gradonačelnika

Comments are closed.

More in Vijesti
Ministarstvo kulture dodijelilo financijsku potporu za 6 programa GPOU-a Otočac

Ministarstvo kulture i medija RH do sada je kroz „Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za...

Close