Najnovije

Započela je isplata 1,3 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima

12 studenoga, 2019 | by G.N.P
Započela je isplata 1,3 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima
Vijesti
0

ZAGREB – Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu započela je danas, 12. studenog 2019. godine. Potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Za isplatu predujma poljoprivrednicima je osiguran iznos od 1,3 milijarde kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine. Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje“, priopćilo je Ministarstvo. 

Kako podsjećaju, za osnovno plaćanje po površini prihvatljive su samo obrađene poljoprivredne površine, trajni travnjaci i trajni nasadi na kojima se obavlja poljoprivredna aktivnost i koje su upisane u evidenciju korištenja poljoprivrednog zemljišta – ARKOD. Preraspodijeljeno plaćanje dodjeljuje se za prvih 20 hektara koja poljoprivredna gospodarstva obrađuju, svim korisnicima koji zadovoljavaju uvjete za osnovno plaćanje. Zeleno plaćanje je plaćanje za provođenje praksi korisnih za klimu i okoliš, a isplaćuje se kao postotak ukupne vrijednosti osnovnog plaćanja.

Agroklub / Apprrr

Comments are closed.

More in Vijesti
54 prekršitelja dopuštene brzine, Koreničanin (30) najpijaniji

  Foto: Ilustracija Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje...

Close