Najnovije

„ZAŽELI“ i dobit ćeš novo zanimanje

5 svibnja, 2021 | by G.N.P
„ZAŽELI“ i dobit ćeš novo zanimanje
Vijesti
0

U sklopu projekta „ZAŽELI“ čiji je nositelj Grad Otoča, 9 od 10 žena zaposlanica ciljane skupine, pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, upješno je završilo Program obrazovanja za osposobljavanje poslova gerontodomaćina/ce, zanimanja koje im se upisuje u radnu knjižicu.

Danas je svim polaznicama, u Vijećnici Grada Otočca, uz prisustvo gradonačelnika Grada Otočca, Stjepana Kostelca, dr. vet. med., župana Ličko-senjske županije  mr. Darka Milinovića, dr. med., predstavnike POU Ogulin, gđu. Blanku Poljak Franjković i gđu. Ružicu Salopek te predstavnicu Doma za starije i nemoćne osobe, Podružnica Otočac, gđu. Anu Manjerović, svečano uručeno Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji.

Da se podsjetimo, projektom „Zaželi“ zaposlilo se 10 žena s područja Grada Otočca koje su dugi period bile nezaposlene ili su više puta bile na ugovoru na određeno vrijeme ili čak nikada nisu bile zaposlene. Sudionice projekta ukupno brinu o 52 korisnika, starije životne dobi koji nisu u mogućnosti održavati kućanstvo te koji su nerijetko suočeni s raznim bolestima ili invalidnošću, a njihovi članovi bliže obitelji žive izvan područja Grada Otočca i ne mogu im priuštiti svakodnevnu brigu i skrb.

Ovim putem zahvaljujemo na svemu Pučkom otvorenom učilištu Ogulin, naročito gđi. Ružici Salopek, i to ponajviše na stručnosti i razumijevanju te prilagođavanju novim situacijama uzrokovanim epidemijom COVID-19 kako cijeli Projekt ne bi imao problema i kako bi polaznice uz svoj svakodnevni redovan rad, kvalitetno završile edukaciju.

Također, moramo svoju zahvalnost izraziti i predstojnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije – Podružnica Otočac, gđi. Ani Manjerović koja je imala sluha za potrebe ove edukacije i stručna praksa je održana upravo u navedenoj Ustanovi pod mentorstvom Dubravke Bakarić, koja je uz sve svoje obveze, nesebično našla vremena i za polaznice projekta Zaželi.

Na samom kraju, svim polaznicama Programa, a zaposlenicama projekta „ZAŽELI“ još jednom čestitamo na uspješnoj završenoj edukaciji te im želimo uspješan rad do završetka Projekta, a zatim i neko novo zaposlenje, možda opet u sličnom projektu ili u njihovom vlastitom angažmanu.

Ured gradonačelnika

Comments are closed.

More in Vijesti
Vatrogasci LSŽ
PREDSJEDNIK VATROGASNE ZAJEDNICE LSŽ MILAN JURKOVIĆ :“Zahvaljujem se županu u kojem smo uvijek imali podršku.“

Župan Darko Milinović  primio je predstavnike Vatrogasne zajednice Ličko-senjske  županije na čelu s njihovim predsjednikom Milanom Jurkovićem i zamjenikom županijskog...

Close