Najnovije

ŽENE I TOČKA – Uspješne poslovne žene u vremenu, znanosti i liderice promjena

7 prosinca, 2020 | by G.N.P / Z. Bogdanić
ŽENE I TOČKA – Uspješne poslovne žene u vremenu, znanosti i liderice promjena
Vijesti
0

Uspješne poslovne žene iz Hrvatske i inozemstva danas su bile gošće pete po redu Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“ koja se već tradicionalno održava u prosincu u Otočcu. Ove godine zbog epidemioloških mjera, Konferencija koju je činilo sedamnaest panelistica, mogla se pratiti isključivo putem live streama, čime je njen doseg ustvari bio mnogo veći nego dosadašnjih godina.

Poslovne žene velikog iskustva iz Hrvatske i inozemstva, kroz tri zanimljiva panela progovorile su o svojim karijerama u različitim granama poduzetništva, a velika gledanost panela putem stream kanala pokazala je da su teme bile itekako zanimljive.

Paneli na temu “Žena u vremenu”“Žene u znanosti – mijenjaju svijet ” te “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu” otvorili su brojna pitanja o ženskom poduzetništvu, donijeli vrlo zanimljive zaključke o ženskim karijerama u različitim sferama poslovnog svijeta te kroz iznimno živu i konstruktivnu raspravu odgovorili na pitanje tko je ustvari poslovna žena danas. Koliko se ona mora truditi u poslovnom i privatnom životu, je li njena pozicija istovjetna poziciji njenih kolega i što sve žena mora učiniti da bi se mogla zvati uspješnom ne samo u poslovnom već i u znanstvenom svijetu.

Razmjena mišljenja dala je različite stavove, no žene su se složile u jednom – znanje, trud i talent sigurno će polučiti uspjeh ako idu ruku pod ruku uz upornost i stalno usavršavanje.

Cilj konferencije, koja se održala u organizaciji Hrvatske gospodarske komore ŽK Otočac, jest progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama te ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte ali i pomoći im u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva. Baš to u ovom korona razdoblju pokazalo se iznimno važnim, jer svaki novi posao i novi poslovni kontakt doprinijeti će nastavku uspješnog poslovanja brojnih tvrtki i održavanju stabilnog gospodarstva.

Konferenciju je uz dr.sc. Josu Brajkovića, predsjednika Županijske komore Otočac, otvorila dr. sc. Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK, a uvod u konferenciju napravila je Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena.

 U nastavku pogledajte sve panele. 

PANEL 1 “Žena u vremenu”

 • Ida Prester, moderatorica, glazbenica i influencerica
 • Ivanka Đelilović, vlasnica brenda Plasinia, direktorica tvrtke Plasinia d.o.o. iz Zagreba),
 • Lenka Gospodnetić, novinarka Slobodne Dalmacije, autorica zbirke poezije, crtica i aforizama „Jesmo li sami?“
 • Mira Bogdanović, povjesničarka, sociologinja
 • Tamara Kajari, certificirana profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje

Pogledajte video cijelog panela “Žena u vremenu”

PANEL 2 “Žene u znanosti – mijenjaju svijet”

 • Anita Bušljeta Tonković, znanstvena suradnica na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar / Voditeljica Područnog Centra Gospić Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar
 • Daniela Gračan, doktorica znanosti, redovita profesorica, predstojnica Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji
 • Iva Dasović, docentica na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
 • Ivana Miletić, redoviti profesor u trajnom zvanju, Sveučilište u Zagrebu; specijalist endodoncije i dentalne patologije, KBC Zagreb, Klinika za stomatologiju
 • Jasminka Brala Mudrovčić, docentica na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilište u Zadru
 • Jelena Uzelac, viši predavač / Prodekanica za pravne poslove na Effectus Visokom učilištu

Pogledajte video cijelog panela “Žene u znanosti – mijenjaju svijet”

PANEL 3 “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu”


Aida Zubčević, vlasnica i direktorica tvrtke „Faveda“ d.o.o. i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH

 • Aleksandra Carvalho, direktorica Mereor d.o.o. za računovodstvo i savjetovanje
 • Alida Perkov, osnivačica (2001.) i predsjednica Udruge poslovnih žena BPW Prvi hrvatski klub Pula / osnivačica (2016.) i predsjednica mreže poduzetnica Jadransko jonske regije ( BPW AdrionNet) / certificirana savjetnica za poduzetništvo
 • Helena Podgoršek, vlasnica socijalnog poduzeća „Temida“, korisnica Podjetniškog inkubatora Vrelec, Rogaška Slatina
 • Sanja Popović Pantić, predsjednica Udruženja poslovnih žena Srbije
 • Zvezdana Oluić, šefica Sektora za PR i marketing, te savjetnica za žensko poduzetništvo i menadžment u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG)

Pogledajte video cijelog panela “Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu”

HGK Županijska komora Otočac zahvaljuje se na podršci koju su razvoju ženskog poduzetništva kroz podršku ovog događaja dali: glavni partner konferencije Gacko pučko otvoreno učilište Otočac; zatim poslovni partneri konferencije: JU Pećinski park Grabovača, JU Nacionalni park Sjeverni Velebit i Kuća Velebita, JU Park prirode Velebit, Fotoklub Otočac, Women in Adria, GIS Sinac d.o.o., Mrežni podjetniški inkubator Vrelec iz Rogaške Slatine, Majsić d.o.o. – cafe bar Extreme, Book cafe Paradiso, Prilika Grupa – Plitvice Times, portal Mentorica.Biz, kao i medijskim pokroviteljima koji su pridonijeli vidljivosti konferencije: Hrvatski radio Otočac, Radio Gospić, Lika Club, Gacka 053, Glas Gacke, Glas Like, Senjska bura i Novalja Cool.

Fotografije:

Fotoklub Otočac, Milan Krznarić

Foto video studio Butina, Vedran Božičević

HGK ŽK Otočac / I.B

Comments are closed.

More in Vijesti
Rezultati policijskih akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te...

Close