Najnovije

Izložba Baština u nestajanju: Cosmochemia i DIP/INO | 11. listopada

listopad 10th, 2019 | by G.N.P
Izložba Baština u nestajanju: Cosmochemia i DIP/INO | 11. listopada
Događanja
0

OTOČAC – Treća izložba iz ciklusa posvećenog industrijskoj baštini grada Otočca bavi se kemijskom i drvnom industrijom, a bit će otvorena 11. 10. 2019. u 19 sati u maloj dvorani na katu Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Izložba Baština u nestajanju: Cosmochemia i DIP/INO bavi se nastankom i razvojem spomenutih industrijskih pogona (Cosmochemia – Tvornica kemijskih i kozmetičkih proizvoda Otočac, DIP – Drvno industrijsko poduzeće Otočac i INO – Industrija namještaja Otočac) te razvojem kemijske i drvne industrije u Hrvatskoj i svijetu, a prezentirat će i brojne industrijske proizvode koji su u Otočcu nastajali tijekom druge polovice 20. stoljeća.

Program tematskih izložbi ciklusa Baština u nestajanju provodi Muzej Gacke koji djeluje pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a kroz ovaj izložbeni ciklus do sada su obrađene otočka kožarska i tekstilna industrija te industrija piva.

Ovogodišnju izložbu podržalo je i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Muzej Gacke

Comments are closed.

More in Događanja
Milan Bandić posjetio manifestaciju “Jesen u Lici”

GOSPIĆ – U  sklopu posjeta manifestaciji „Jesen u Lici“ predsjednik Stranke rada i solidarnosti  i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić...

Close