Najnovije

Izložba “U potrazi za frankopanskim posjedima u Gackoj”

veljača 12th, 2019 | by G.N.P
Izložba “U potrazi za frankopanskim posjedima u Gackoj”
Događanja
0

OTOČAC – “U potrazi za frankopanskim posjedima u Gackoj” naziv je izložbe koja će 22. veljače 2019. biti otvorena u Muzeju Gacke pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac. Izložba je posvećena istraživanju baštine krčke plemićke obitelji Frankopan koja je svoj trag na području Otočca i Gacke ostavila tijekom više od 200 godina boravka na tom prostoru.

Cilj je ove izložbe prezentirati do sada manje istražen dio frankopanske povijesti te upoznati javnost s njezinim kulturnim i turističkim potencijalom. Izložba će prezentirati fotografije ostataka frankopanskih utvrda te povijest i zanimljivosti vezane za Frankopane, a poseban dio izložbe bit će posvećen frankopanskoj baštini vezanoj za područje Gacke, tj. za Otočac, Švicu, Prozor i Dabar.

Izložba je rezultat suradnje otočke udruge Baštinica i Manje Kostelac Gomerčić, fotografa i istraživača Darka Antolkovića, dr. sc. Krešimira Regana te Muzeja Gacke i Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Otvorenje izložbe održat će se 22. veljače u 19 sati u izložbenoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Ulaz na izložbu je slobodan, a ostaje otvorena do 22. ožujka.

GPOU Otočac / Muzej Gacke

Comments are closed.

More in Događanja, Kultura
Dodijeljena priznanja najboljim sportašima grada Otočca

Danas su u Gradskoj vijećnici dodijeljena priznanja najboljoj sportašici, sportašu i klubu kao i mladim sportskim nadama grada Otočca za...

Close