Najnovije

Najava: Prvi susret povijesnih vozila „FERDINAND BUDICKI“ & OTOČAC – Sportski aerodrom „Krila Gacke“ od 6. – 8.8. 2021.

7 veljače, 2021 | by G.N.P
Najava: Prvi susret povijesnih vozila „FERDINAND BUDICKI“ & OTOČAC – Sportski aerodrom „Krila Gacke“ od 6. – 8.8. 2021.
Događanja
0

OTOČAC – U organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki, a povodom obilježavanja 115 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj najavljen je „Prvi susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki“, a koji će se dogoditi u periodu od 6. do 8. kolovoza 2021. na sportskom aerodromu “Krila Gacke” u Otočcu.

Susret će obuhvatiti nekoliko tematskih cjelina i to:

Izložbe povijesnih vozila na centralnom gradskom trgu Dr. Dražena Bobinca u Otočcu ( posebno izdvajamo najstariji hrvatski automobil Oakland iz 1925. otočkog apotekara i avijatičara Franje Časteka )

– Izložbe fotografija većih formata 1×1 m ispred na temu povijest automobilizma u Hrvatskoj u periodu od 1898. – 1945. na centralnom gradskom trgu.

– Predavanja popraćenog projekcijom fotografija na temu povijest automobilizma u Hrvatskoj u periodu od 1898. – 1945. u Muzeju Gacke.

– Predavanje o otučkom automobilistu i avijatičaru Franji Časteku – vlasniku najstarijeg hrvatskog automobila s pedigreom „Oakland True Blue Six“ iz 1926.g. i njegovoj restauraciji u Muzeju oldtimera Presečki iz Krapine.

– Edukacija u prometu – Simulatori prevrtanja i sudara koje će izložiti Hrvatski auto klub uz stručnu demonstraciju odgovorne osobe

– Izložba robota svjetskih prvaka OŠ Zrinski Frankopani iz Otočca ( RoboCup 2019. Sydney )

– Povjesne kulturno – turističke vožnje po NP Velebit.

– Individulanim izletima u otočku okolicu – Kuća Velebita , Kuterevo – selo medvjeda, Majerovo i Tonkovic vrilo u dolini rijeke Gacke, špilja Grabovača, Muzej Nikole Tesle.

V. V

Oakland “True Blue Six“ iz 1926.g. G. Franje Časteka iz Otočca

Comments are closed.

More in Događanja
Obilježen Dan Grada Otočca

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata obilježen je Dan Grada Otočca odnosno blagdan zaštitnika...

Close