Najnovije

Svečano obilježen Dan grada Otočca

20 siječnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Svečano obilježen Dan grada Otočca
Događanja
0

OTOČAC – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata započela je svečanost obilježavanja Dana Grada Otočca i proslave blagdana svetog Fabijana i Sebastijana, zaštitnika Grada Otočca i Gacke. Uz gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca i predsjednika Gradskog vijeća Tina Ostovića, svijeće su zapalili i predstavnici MUP-a, DVD-a Otočac, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika gradskih ustanova i poduzeća te prijateljskih i susjednih gradova i općina.

Obilježavanje dana Grada Otočca nastavljeno je svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva čemu je prethodila procesija.

Nakon toga u kino dvorani Gradskog pučkog otvorenog učilišta održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su podijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama.

Tako je počasnim građaninom Grada Otočca proglašen umirovljeni župnik monsinjor Tomislav Šporčić. Nagradu Grada Otočca za životno djelo dobili su Ante Devčić, pedagog i Dušan Bobić, pilot. Dobitnici plaketa Grada Otočca su DVD Sinac, OPG Bronzi bee i pizzeria Ruspante iz Sinca.

Medalju Grada Otočca dobili su Hrvoje Ostović, Jasna Ilić i humanitarna udruga Dobra volja iz Zagreba.

Čestitamo dobitnicima ovih priznanja.

G.N.P/Z.Bogdanić

Comments are closed.

More in Događanja
Vir od srca za Otočac

Vrijeme je darivanja, vlada blagdansko ozračje i upravo je danas u gradu Otočcu bio jedan takav prekrasan dan. A današnji...

Close