Najnovije

Održan informativni skup o vjetroelektrani Lički medvjed

18 ožujka, 2020 | by G.N.P
Održan informativni skup o vjetroelektrani Lički medvjed
Događanja
0

U hotelu Zvonimir danas je održan informativni skup o vjetroelektrani Lički medvjed koja će se graditi na području Otočca.

Prisutne je sa planovima izgradnje ovoga projekta upoznao njegov voditelj gospodin Goran Trška. U ovom projektu vrijednom preko 400 milijuna eura sudjeluju nizozemski Green Trust i njemački proizvođač vjetroturbina Enercon.

Gospodin Goran Trška odgovarao je na pitanja zainteresiranih građana koje je posebno zanimalo kakav je utjecaj samih vjetroturbina na okoliš. Prije samog početka izgradnje vjetroelektrane izrađuje se studija utjecaja na okoliš a kriteriji su vrlo strogi. Prilikom izrade te studije prate se migracije i utvrđuju staništa divljih životinja i ptica i nakon toga se određuju najoptimalnije lokacije za vjetroturbine kako bi se potpuno smanjio njihov utcjecaj na životinjski svijet.

Uz to što će se proizvoditi čista i ekološki prihvatljiva energija, od ovoga projekta koristi će imati i lokalna zajednica kroz plaćanje rente.

G.N.P

Comments are closed.

More in Događanja
Na nogometno igralište tek od 1. travnja

OTOČAC – NK Otočac obavještava sve građane Otočca, a posebice sportaše amatere te rekreativce da se zbog sigurnosti i trenutne...

Close