Najnovije

HDZ će zbog Šutićevog propusta platiti 40 tisuća kuna kazne. Šutićev komentar: Nije u šoldima sve!

4 svibnja, 2021 | by G.N.P
HDZ će zbog Šutićevog propusta platiti 40 tisuća kuna kazne. Šutićev komentar: Nije u šoldima sve!
komentar dana
0

Jutrošnje gostovanje Branislava Šutića kao nositelja liste HDZ-a za Gradsko vijeće Otočca pokazalo je svu nemoć i nedostatak optimizma u redovima te stranke čiji su nam vijećnici protekle 4 godine zagorčavali život. Nakon nabrajanja svih kandidata na kandidacijskoj listi HDZ-a uslijedilo je pitanje voditeljice emisije Ruže Orešković u neispunjenju kvote o zastupljenosti žena. Da podsjetimo, po uputama Državnog izbornog povjerenstva na kandidacijskoj listi na kojoj je 13 kandidata mora biti zastupljeno 40 % muškaraca ili žena. Po toj kvoti, na kandidacijskoj listi HDZ-a za Gradsko vijeće Otočca mora biti 6 žena a HDZ ima 4. Ruža Orešković je podsjetila Šutića da za takav prekršaj slijedi i kazna a on odgovara: “Znate što je rekao Mladen Grdović, nije u šoldima sve. Ako smo pogriješili….. ispalo je tako… dakle…. onaj…. ne bih sada tu prejudicirao…. mislim da bi bilo onaj…“.

Šutić jednostavno nije znao što odgovoriti na činjenicu da je prekršen Zakon o ravnopravnosti spolova i da će netko za to morati platiti kaznu. Broj žena na kandidacijskoj listi HDZ-a pokazuje da je otočki HDZ patrijarhalna zajednica i da će to i ostati dok god je na njegovom čelu Branislav Šutić.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Branislava Šutića zbog kršenja Zakona o ravnopravnosti spolova čeka kazna od 40 tisuća kuna?

Ako pročitamo Priopćenje Državnog izbornog povjerenstva RH od 19. ožujka ove godine, Branislav Šutić bi definitivno trebao platiti tu kaznu....

Close