Najnovije

Nije šala, Branislav Šutić želi biti član Nacionalnog vijeća za znanost!

12 veljače, 2021 | by G.N.P
Nije šala, Branislav Šutić želi biti član Nacionalnog vijeća za znanost!
komentar dana
0

Jučer objavljena vijest na Tportalu (https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/kadroviranje-na-vladi-zbog-izmjena-zakona-u-ministarstva-stize-cijeli-niz-novih-ravnatelja-uprava-ima-i-poznatih-imena-20210211) zvuči skoro kao prvoaprilska ( ili kako bi rekli pravi Hrvati, prvotravanjska) šala. Kako se Šutićevo ime našlo na popisu osoba koje pretendiraju na mjesto u Nacionalnom vijeću za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj nije nam poznato. Nisu nam poznati niti kriteriji na temelju kojih saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu bira članove tog elitnog kluba znanstvenika. Ono što nam je poznato je Šutićeva povijest bar što se znanosti tiče.

Tako je jedan od detalja u Šutićevoj znanstvenoj karijeri svakako recenzija njegove knjige “Državno i političko uređenje Republike Hrvatske” koju je objavio profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Krešimir Petković koji navodi da je to “jedan od ekstremnijih primjera plagijatorske strategije” a koju možete ovdje pročitati (https://www.bib.irb.hr/605914/download/605914.Petkovi_o_DIPURH.pdf).

O Šutićevom plagiranju pisao je i portal Novosti a u komentaru na recenziju profesora Petkovića Šutić ističe da je “pogriješila tiskara kada je tiskala knjigu” (https://www.portalnovosti.com/bratstvo-u-plagijatu).

Drugi razlog koji bi trebao onemogućiti Šutiću da bude primljen u ovo vijeće svakako je njegov verbalni napad i vrijeđanje jednog profesora na Veleučilištu Nikola Tesla u Gospiću prije nekoliko godina. Zbog tog incidenta intervenirala je i policija a Šutić je dobio otkaz na Veleučilištu. Tamo se i vratio prije dvije godine jer mu je to omogućila bliska stranačka suradnica na dužnosti dekanice Vlatka Ružić, doktorica.

Nadajmo se da u saborskom odboru koji odlučuje o prijemu članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj sjedi netko tko je pročitao Petkovićevu recenziju Šutićeve knjige.  

G.N.P/Z.B. 

Comments are closed.

More in komentar dana
Šutić
Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo da Branislav Šutić o proračunu nema pojma!

Očito je sve oko proračuna za 2020. godinu bilo uzalud jer predsjednik Gradskog vijeća Otočca Branislav Šutić jednostavno ne odustaje....

Close