Najnovije

GPOU Otočac partner projekta “Mreža UNESCO kulturnih prostora”

16 studenoga, 2020 | by G.N.P
GPOU Otočac partner projekta “Mreža UNESCO kulturnih prostora”
Kultura
0

OTOČAC – Sutra, 17. studenoga s početkom u 12:00 sati u GPOU Otočac održati će se konferencija za medije povodom odobrenog Erasmus+ projekta: “Mreža UNESCO kulturnih prostora”. Europa je širom svijeta prepoznatljiva po bogatim kulturnim vrijednostima, uključujući nematerijalnu kulturnu baštinu.

U ovom projektu sudjeluje osam iskusnih organizacija iz europskih zemalja: Latvija- Zaklada za etničku kulturu Suita, Estonija – Zaklada za kulturni prostor Kihnu i nevladina organizacija Setoma,Republika Sjeverna Makedonija – ICTM Nacionalni odbor Makedonije, Gruzija – Gruzijski centar za umjetnost i kulturu, Italija – Sveučilište u Cagliari-, Portugal-Municipio de Idanha-a-Nova i Hrvatska – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac.

Nositelj projekta je Zaklada za etničku kulturu Suita- Latvija. Gacko pučko otvoreno učilište Otočac partner je ovog projekta koji ima zajednički cilj s nositeljem i  partnerima, a to je održavanju tradicije i tradicijske kulture. Ovaj projekt je razmjena metoda, pristupa, prakse među organizacijama i državama sudionicama gdje će se realizirati zajednički treninzi u svim partnerskim zemljama s raznolikim programom kako bi se pružila sveobuhvatna slika stanja u svakoj zemlji u regiji. Projekt je odobren u iznosu od 250,472. EUR.

O projektu govorit će ravnateljica Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac Nada Avsec, prof., dr.sc. Joško Ćaleta, Institut za etnologiju i folkloristiku, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu za očuvanje nematerijalne baštine Republike Hrvatske, organizatorica kulturnih programa Vera Dasović i članica ansambla Harmonija disonance Franka Kovačević,prof.

GPOU Otočac

Comments are closed.

More in Kultura
Kulturno glazbeni susret i radionica „Tradicijska glazbala dinarske zone“

OTOČAC – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i udruga svirača tradicijskih glazbala “Zvuci zavičaja” iz zadarske i šibensko-kninske županije organiziraju...

Close