Najnovije

Izložba radova Irene Banić – Otočac Time Travel

29 svibnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Izložba radova Irene Banić – Otočac Time Travel
Kultura
0

OTOČAC – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i Muzej Gacke u sklopu ciklusa Lokalni umjetnici u Muzeju organiziraju izložbu radova Irene Banić – Otočac Time Travel koja će biti otvorena 10. lipnja (petak) u 19 sati.

Autorici je ovo prva samostalna izložba u Otočcu, a izložena su djela u tehnici akvarela i pastela podijeljena u nekoliko ciklusa među kojima se ističu «Otočac Time Travel» sačinjen od radova u tehnici pastela kao svojevrsni hommage jednoj mladosti,  te akvareli nastali u sklopu internetskog izazova «100DayChallenge» koji potiče umjetnike na stvaranje jednog djela svaki dan, i tako stotinu dana. Mnogi motivi karakteristični za njezin opus ponavljaju se i tako učvršćuju svoju ulogu vječne inspiracije, no uvijek prisutna kreativnost dovodi i do propitkivanja nekih novih tema i tehnika, a također se ističe korištenje boje koja do sada nije bila karakteristična za ostatak opusa.

Izložba će ostati otvorena do 31. kolovoza.

GPOU Otočac

Comments are closed.

More in Kultura
GPOU Otočac i Muzej Gacke provode projekt “Sakralna baština Otočca i okolice”

OTOČAC – GPOU Otočac i Muzej Gacke Otočac zajednički provode projekt “Sakralna baština Otočca i okolice” s ciljem istraživanja i...

Close