Najnovije

Kulturno glazbeni susret i radionica „Tradicijska glazbala dinarske zone“

21 listopada, 2020 | by G.N.P
Kulturno glazbeni susret i radionica „Tradicijska glazbala dinarske zone“
Kultura
0

OTOČAC – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i udruga svirača tradicijskih glazbala “Zvuci zavičaja” iz zadarske i šibensko-kninske županije organiziraju kulturno glazbeni susret kroz interaktivnu radionicu pod nazivom „Tradicijska glazbala dinarske zone“.

Na susretu sudjeluju vrsni svirači usne harmonike, diplari, dangubičari, guslari i pjevači koji su nastupali na natjecanjima u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Susret započinje u subotu, 24.10.2020.g. s početkom u 16,30 sati kada će se na samom početku održati interaktivna radionica/prezentacija instrumenata s naglaskom na usnu harmoniku.

Od 17,15 do 18,00 sati održat će se kratki kulturno umjetnički program u kojem sudjeluju sljedeći izvođači tradicijskih glazbala dinarske zone:

1. ANTON JAGODIĆ – SLOVENIJA

2. DANTE I ANITA MARUŠIĆ – BUJE

3. MILAN PRANJIĆ – TOMISLAVGRAD

4. MARIJAN DIRINBEK- ZAGREB

5. DANE JURIĆ – DUBRAVICE

6. DRAGAN BRZOJA – ZADAR

7. UDRUGA ZVUCI ZAVIČAJA

8. KUD DANGUBICE KUTEREVO

9. HKUD ŠIROKA KULA ŠIROKA KULA

10. FD OTOČAC GPOU OTOČAC

—————————————————-

SUKLADNO UPUTAMA NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KOJE SE ODNOSE NA COVID-19 ULAZ U VELIKU DVORANU UČILIŠTA JE BESPLATAN ALI JE BROJ POSJETITELJA OGRANIČEN.

PUBLIKA ĆE IZRAVAN PRIJENOS KULTURNO GLAZBENOG SUSRETA MOĆI PRATITI PUTEM YOUTUBE KANALA GACKA-PROZOR-LIKA U SUBOTU, 24. LISTOPADA, S POČETKOM U 16:30.

GPOU Otočac

Comments are closed.

More in Kultura
Nagrada Vicko Andrić uručena Milanu Kranjčeviću

ZAGREB – Nagrade Vicko Andrić za izvanredna postignuća na području zaštite kulturne baštine za 2019. godinu dodijelila je ministrica kulture i...

Close