Najnovije

Predstavljen projekt novog stalnog postava Muzeja Gacke

9 rujna, 2021 | by G.N.P
Predstavljen projekt novog stalnog postava Muzeja Gacke
Kultura
0

Danas je u kino sali Gackog pučkog otvorenog učilišta predstavljen projekt novog postava Muzeja Gacke. U uvodnom obraćanju, ravnateljica GPOU Nada Avsec istaknula je da ovaj projekt nema iznimnu važnost samo za instituciju kao takvu već i za građane Otočca ali i za turizam i gospodarstvo. Naglasila je i da je već realiziran projekt obnove i modernizacije kina vrijedan milijun i 200 tisuća kuna. Idejni projekt novog postava Muzeja Gacke napravljen je prošle godine a izvedbeni u 6. mjesecu 2021.

Kustosica Muzeja Gacke Snježana Bogdanić naglasila je da su projektom obuhvaćeni svi segmenti koji su bitni za funkcioniranje jednog muzeja, a razrađeni su svi detalji, od rasvjete, boje, materijala pa do točnih dimenzija vitrina. Novi stalni postav nalazit će se u prizemlju zgrade GPOU a predmeti stalnog postava bit će smješteni u 6 prostorija.

Stalni postav bit će podijeljen u 6 tematskih cjelina: Lasinjska kultura, Japodska kultura, Rimska kultura, Stari grad, Grad na granici i Novi grad. Vrijednost ovoga projekta je oko 10 milijuna kuna.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Kultura
Folklorno društvo Otočac
Upis novih članova u Folklorno društvo Otočac

OTOČAC – Folklorno Društvo Otočac vrši upis novih članova. Tako se upisi za odraslu skupinu održavaju svaki ponedjeljak i utorak...

Close