Najnovije

22. Smotra folklora u Otočcu 17. i 18. lipnja

1 lipnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
22. Smotra folklora u Otočcu 17. i 18. lipnja
Vijesti
0

OTOČAC – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizator je 22. Smotre folklora koja će se u Otočcu održati 17. i 18. lipnja 2022. godine. Smotra folklora u Otočcu, jedina takve vrste na području Ličko-senjske županije, okupit će domicilne i gostujuće folklorne skupine koje će u dvodnevnom programu predstaviti materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu svojih krajeva.

Prvi dan održavanja Smotre folklora – 17. lipnja – u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta održat će se revijalni Izbor za najljepšu djevojku u narodnoj nošnji i najoriginalniju mušku narodnu nošnju s početkom u 20:00, koju će glazbom popratiti kulturno- umjetničko društvo “Tomislav” iz Županje.

Drugi dan održavanja Smotre folklora – 18. lipnja – u 17:00 započet će svečani mimohod folklornih društava ulicama grada, od 18 sati trajat će pojedinačni nastupi folklornih skupina na trgu Dražena Bobinca, a Smotra folklora završit će koncertom tamburaškog sastava “Cure iz centra” s početkom u 21 sat.22.

Smotra folklora u Otočcu održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Otočca.

GPOU Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Studenti Agronomskog fakulteta posjetili Otočac, Krasno i Zavižan

OTOČAC – Studenti dvaju smjerova diplomskog studija “Agrobiznis i ruralni razvitak” te “Ekološka poljoprivreda i agroturizam” s Agronomskog fakulteta u...

Close