Najnovije

Godina čitanja

1 ožujka, 2021 | by G.N.P
Godina čitanja
Vijesti
0

OTOČAC – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora pokrajine Gacke uključit će se tijekom ove godine u plan nacionalne strategije razvijanja čitalačke pismenosti i poticanja čitatelja na aktivno i kritičko čitanje. Posebna pozornost bit će usmjerena na lokalne mjesne govore, odnosno Gacke čakavštine na području Otočca kao zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

A to podrazumijeva pripreme interaktivnih radionica gdje će se poticati čitanje kod djece starije vrtićke dobi, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, mladih i odraslih 50+.Namjera organizatora je potaknuti čitanje Gacke čakavštine kroz raznovrsne tekstove, primjerene dobi čitatelja, objavljene pri Katedri Čakavskog sabora pokrajine Gacke i to s područja Otočca, uključujući i educiranje raznolikosti čakavskog dijalekta iz ostalih područja Hrvatske, čime će čitatelji imati mogućnost utvrditi raznolikost i sličnost dijalekata, odnosno dijalektološko bogatstvo čakavskog narječja.

GPOU Otočac

Comments are closed.

More in Vijesti
Komunalac d.o.o. Otočac
Potpisan sporazum o obavljanju vodnih usluga na području Grada Otočca i općine Vrhovine

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Otočca potpisan sporazum o obavljanju vodnih usluga na području Grada Otočca i općine Vrhovine....

Close