Najnovije

Još tri dana do Međunarodne konferencije “Žene i točka”

29 studenoga, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Još tri dana do Međunarodne konferencije “Žene i točka”
Vijesti
0

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac organizator je Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“, koja će se održati po sedmi put kao tradicionalno okupljanje žena poduzetnica u Otočcu i na jednom će mjestu okupiti uspješne poslovne žene velikog iskustva iz Hrvatske i inozemstva. Konferencija će se održati 2 . prosinca 2022., u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta, u Otočcu (Trg dr. Dražena Bobinca 1) s početkomu 10 sati.

Kroz 3 panel rasprave, 15 uspješnih, poslovnih i ambicioznih žena podijelit će svoja iskustva. Konferenciju će otvoriti Marina Rožić, Glavna tajnica HGK.

Prvi od panela jest “Transformacija posla u karijeru”. Karijera u poduzetništvu je dinamična kategorija i odnosi se na sve što čovjek radi, a ne samo na posao i na zanimanje. Ona obuhvaća i obrazovanje, uloge u obitelji i sve aktivnosti kojima se pojedinac bavi u slobodno vrijeme. Koje su osnovne razlike između karijere i posla? Odgovor na to pitanje dat će vam pet vrhunskih panelistica: Gordana Nikolić, Tina Tödtling, Slavica Grkeš, Elizabeta Božičević i Zorana Ivić.

Drugi panel nosi naziv “Digitalna transformacija ženskog biznisa – navigacija novim poslovnim poljima”. Uvod u panel napravit će Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK.  Predviđanja govore da će se u idućih dvadesetak godina poslovno okruženje iz temelja izmijeniti. Koje su najveće prepreke provođenja izmjena poslovnog okruženja? Detaljan odgovor na ovo pitanje dati će vam pet stručnjakinja: Araksi Mikaelijan, Gordana Soldo, Ivana Bošković, Jelena Milojković i Tanja Fric.

Treći panel jest “Usuditi se i ne oklijevati – formula uspjeha održivog poslovanja”. Uvod u panel napravit će Slavica Miličić, osnivačica tvrtke Održivo društvo iz Gračaca. Tvrtke se svakodnevno susreću s izazovima da svoje poslovanje što više usmjere prema održivom razvoju. Briga za okoliš i zdravlje ljudi nikada nije bila toliko visoko na listi prioriteta tvrtki i društva kao sada.  Jesmo li zaista društveno odgovorni i održivi ili samo želimo da nas drugi takvima vide? Više o ovoj temi reći će vam: Antonela Brajković Cesar, Antonija Milković, Zilha Jusić, Nuša Kotoraj i Nikolina Perša.

Uz radni dio konferencije organizirati će se i večernji networking u Book cafeu Paradiso, gdje će uz gošću Branku Novosel tema biti „Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?“

HGK ŽK Otočac / I.B.

Comments are closed.

More in Vijesti
Noćni uspon na Prozorinu

OTOČAC – U petak, 2. prosinca Planinarsko društvo Gromovača organizira noćni uspon na Prozorinu. Polazak je u 18:00 sati ispred...

Close