Najnovije

Bosiljka Stojanović kao Don Quijote juriša na vjetrenjače. Uzalud!

18 srpnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Bosiljka Stojanović kao Don Quijote juriša na vjetrenjače. Uzalud!
komentar dana
0

Jučer smo imali prilike gledati 12. Sjednicu Gradskog vijeća Otočca gdje smo upoznali novu ekološku aktivistkinju u liku gradske vijećnice Bosiljke Stojanović. Dotaknu se ona i vjetroparka koji iznad Dabra zajedno grade nizozemska firma Green Trust i njemački proizvođač vjetroturbina Enercon i koji će biti najveći u ovom dijelu Europe. Kaže gospođa Stojanović da je tek prije 2 dana saznala za taj projekt koji je započeo još prije 6 godina što samo govori o tome koliko je do sada bila zainteresirana za tu problematiku.

Proziva ona i Nizozemce da će uništiti Dabar iako takvih vjetroparkova ima po cijeloj Hrvatskoj. Nama najbliži je izgrađen na Velebitu a izgradila ga je kineska kompanija Norinco International. Kaže gđa. Bosiljka da će netko uzeti neki postotak od toga vjetroparka u Dabru. Valjda misli da su i Kinezi investirali silne novce u velebitski vjetropark da na njemu ne bi zarađivali.

Proziva gospođa Stojanović sve političare koji su od 1991. na ovamo uništavali Otočac. Osim jednoga. To je njezin politički mentor i bivši predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić. Oči su joj zasjale kada je pogledala Šutića i podsjetila stoku sitnog zuba da je upravo Šutić vratio Sud u Otočac. Trebala bi gospođa Stojanović znati da nije Šutić vratio Sud u Otočac nego je to uspio bivši otočki gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Nekoliko puta gospođa Bosiljka spominje uništavanje Dabra izgradnjom vjetroparka. Zaboravila je spomenuti uništavanje Hrvatske koje traje već 30 godina od strane njoj voljenoga HDZ-a, stranke koja je i pravomoćno osuđena zbog pljačke vlastitog naroda. Nismo nikada od gospođe Bosiljke čuli da osuđuje tu 30-o godišnju pljačku Hrvatske od strane HDZ-a. Valjda joj ne smeta.

Više je nego očito da je gospođa Stojanović i dalje pod utjecajem Branislava Šutića jer jučerašnji scenski nastup nije mogla sama izrežirati. Nije niti svjesna da će je Šutić odbaciti onoga trenutka kada mu više ne bude trebala. Kao i mnoge prije nje.

A vjetropark, koji je i strateški energetski projekt, bit će izgrađen bez da se pita Bosiljku Stojanović za mišljenje.

G.N.P/Z.Bogdanić

Foto: Screenshot TV Loki

Comments are closed.