Najnovije

EKO ETNO PO 14. PUT!

21 srpnja, 2017 | by G.N.P / Z. Bogdanić
EKO ETNO PO 14. PUT!
Događanja
8430

Četrnaesti po redu Eko etno sajam Gacka tradicionalno se održava u gradskom parku u Otočcu, a sastoji se od dva dijela: izložbeno-prodajne ponude i etno-eko proizvoda obiteljskih gospodarstava, kućne radinosti, obrtnika, poduzetnika i djelatnosti udruga te natjecanja u pripremanju lovačkih kotlića.

S organizacijom istog započelo se prije 14 godina kako bi se obogatila turistička ponuda grada Otočca, ali i kako bi se pomoglo proizvođačima koji nemaju potrebne resurse za nastup na većem tržištu. Iz godine u godinu, sajam ima sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja koji su svake godine privučeni raznolikom ponudom što starih, a što novih izlagača, zanimljivim i bogatim kulturno-umjetničkim programom, kao i aktivnim praćenjem i navijanjem za favorite u natjecanja kuhanja lovačkog kotlića koje je postalo već tradicionalni i neizostavni dio Sajma okarakteriziran kao prijateljska borba između profesionalaca i amatera za titulu najboljeg kuhara lovačkog kotlića Grada Otočca.

Eko etno sajam prilika je za vlastitu prezentaciju i prodaju proizvoda prijavljenih izlagača, ali za i prezentiranje Gacke doline kao turističkog odredišta koje i tijekom ljetnih mjeseci ima što ponuditi turistima, kao i za druženje i natjecanje u prijateljskom okruženju.

Za 14. Eko etno Gacka prijavljeno je 47 izlagača iz Zagreba, Osijeka, Brinja, Varaždina, Duga Rese, Ogulina, Splita, Korenice i Otočca te 27 prijavljenih ekipa koje će se okušati u kuhanju lovačkoga kotlića.

Nagrade za prva tri mjesta su novčane i osigurava ih TZG Otočca ; sa dvije ulaznice JU NP Plitvička jezera sponzorira nagradu za najsimpatičnijeg kuhara, a Velebit aktivnosti j.d.o.o. sponzorira vožnju kajakom za dvije osobe.Treba spomenuti kao sponzore Most d.o.o. i Casper , obrt za ugostiteljstvo.

U organizaciji Božene Mihajlović iz Donjeg Lopca na 14. Eko etno Gacka predstaviti će se nosivi etno modeli : haljine, torbe, nakit, heklani suncobrani …Kreacije su osmislile Božena i njene suradnice :

OBRT KAROLINA MIKULAJ MANCE, KRALJEVICA
DOMAĆA RADINOST NEDA SLIŠKO, ZAGREB
OBRT NEVENKA NIKŠIĆ, ZAGREB
UDRUŽENJE LIKOVNIH AUTORA KARLOVCA- JASMINKA TRPČIĆ
IBOLJA MIKEC, ČAKOVEC
TANJA MARINELA PRPIĆ ,GOSPIĆ
VESNA KLJAIĆ, DONJI LAPAC
MARIJA KIRCHINERIN,NAŠICE
AIDA KAHRIĆ , TRAVNIK .

Sanja Rupčić okupila je otočke manekenke i miss Ličko senjske Županije koje će i predstaviti  etno modele u gradskom parku.

MEDIJSKI POKROVITELJI:

HRO; GLAS GACKE; LIKA ONLINE; NACIONALNO.COM; TIPTRAVEL MAGAZINE;GACKA053

8.430 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.