Najnovije

Goran Bukovac bi gradski novac ulagao u vojarnu koja je u vlasništvu države i koja propada zbog nebrige iste te države.

25 svibnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Goran Bukovac bi gradski novac ulagao u vojarnu koja je u vlasništvu države i koja propada zbog nebrige iste te države.
komentar dana
0

Na jučerašnji komentar „nezavisnog“ kandidata za gradonačelnika Otočca Gorana Bukovca o tome kako je otočka vojarna primjer nebrige aktualne vlasti za javnu imovinu oglasio se i gradonačelnik Stjepan Kostelac. Odgovorio je kako je vojarna vlasništvo države te da se u nekoliko navrata pokušalo to riješiti ali bezuspješno jer su se u nadležnom ministarstvu uvijek opravdavali nedostatkom novca.  Gorana Bukovca takav odgovor nije zadovoljio već je optužio gradonačelnika da pokušava krivicu za takvo stanje vojarne svaliti na druge.

Ovakav stav kandidata za gradonačelnika pokazuje potpuno nepoznavanje sustava lokalne samouprave upravo zbog činjenice da grad ne može i ne smije ulagati novce poreznih obveznika u objekte koji nisu u njegovom vlasništvu. Kome uopće vojarna treba i što bi gospodin Bukovac napravio od nje nakon uloženih nekoliko milijuna kuna?

Goran Bukovac je do prošle godine bio član stranke koja je u Gradskom vijeću Otočca imala većinu. Onu većinu koja je sustavno uništavala Otočac četiri godine. Nismo u te četiri godine čuli Gorana Bukovca da osuđuje takvu destruktivnu politiku HDZ-a i Branislava Šutića prema Otočcu. Upravo je zbog Branislava Šutića i napustio HDZ, ali ga ni tada nije javno kritizirao. Ispada da je tu politiku zapravo i podržavao jer ni sada ne okrivljuje tu HDZ-ovu većinu u Gradskom vijeću za svu štetu koju su nanijeli Otočcu.

Goran Bukovac proziva i optužuje Stjepana Kostelca da je otočka vojarna problem Grada Otočca. To je istina, ali Grad Otočac ne može trošiti gradski novac na objekt koji ima svoga vlasnika, državu. To je kao kada bi Goran Bukovac svojim novcem popravljao kuću svojega susjeda koja propada. A susjed sjedi i gleda kako propada.

Proziva Goran Bukovac gradonačelnika Otočca za nebrigu nad pivovarom. U prijedlogu Proračuna za 2021. godinu gradonačelnik Kostelac predložio je 300 tisuća kuna za saniranje pivovare što su HDZ-ova većina i Branislav Šutić u potpunosti ukinuli. I sada optužuje Stjepana Kostelca. Možda Goran Bukovac nije znao za tu stavku u proračunu zato ga sada pozivamo da se javno očituje o tome što misli o ukidanju sredstava za saniranje pivovare od strane HDZ-a i Branislava Šutića. Također ga pozivamo da se i javno očituje o tome što misli o politici HDZ-a i Branislava Šutića u Gradskom vijeću u protekle četiri godine sa vrlo jasnim stavom: PODRŽAVAM ILI NE PODRŽAVAM.

A možda će proširiti svoj slogan u „Zna se, budi svoj!“

Comments are closed.