Najnovije

GPOU Otočac organizator obuke u okviru projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“

26 siječnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
GPOU Otočac organizator obuke u okviru projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“
Kultura
0

Institucije iz Estonije, Gruzije, Italije, Latvije, Portugala, Sjeverne Makedonije i Hrvatske partneri su Erasmus+ projekta „Mreža UNESCO-ovih kulturnih prostora“ i sudionici obuke koju za manje od mjesec dana organizira Gacko pučko otvoreno učilište Otočac .

Cilj je ove obuke prezentirati raznolikost baštine pod zaštitom UNESCO-a i pokazati kako se primjeri dobrog upravljanja baštinom primjenjuju u praksi. Osim gradova i turističkih zajednica u predstavljanju bogatstva i raznolikosti hrvatske baštine sudjelovat će i brojni drugi dionici, a među njima se nalaze i dva nacionalna parka čija je prirodna baština pod zaštitom UNESCO-a: Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park i Nacionalni park Sjeverni Velebit.Kuća Velebita još je jedno mjesto gdje stanuje Velebit, a sudionici će tamo osim prirodne upoznati i kulturnu baštinu Velebita – umijeće gradnje suhozida, također upisano na UNESCO-ovu listu zaštićene baštine, te transhumancu – praksu sezonske seobe stoke na velebitske pašnjake.

Tijekom četverodnevne obuke koja će trajati od 20. do 23. veljače sudionici će imati priliku upoznati i druge primjere dobrog upravljanja prirodnom i kulturnom baštinom Primorja, Gacke, Like i Dalmacije.

GPOU Otočac

Comments are closed.