Najnovije

HDZ-ovi izbori – festival za jednoga pjevača

8 rujna, 2018 | by G.N.P / Z. Bogdanić
HDZ-ovi izbori – festival za jednoga pjevača
Politika
0

Unutarstranački izbori za predsjednika županijskog odbora HDZ-a koji se sutra održavaju diljem lijepe naše županije najavljeni su kao festival demokracije. Često sam kao dijete, pošto su na početku 70-ih i nešto kasnije bila samo dva TV programa, gledao razne festivale. Bili su tu Zagrebački festival, Opatijski, Splitski, Festival kajkavske popevke, poznati Festival talijanske kancone u San Remu i nama možda najpoznatiji Eurosong. Ono što mi je ostalo u sjećanju je to da su na tim festivalima nastupali mnogi pjevači a ne samo jedan jer to onda ne bi bio festival.

Sutrašnji izbori sve su samo ne festival demokracije upravo zbog činjenice da je jedini kandidat Marijan Kustić. Tako je bilo i 2013. godine kada je Šutić izabran za predsjednika GO HDZ-a Otočca jer je bio jedini kandidat.

Ne bi bilo od mene pošteno da sada hvalim Darka Milinovića, ali je više nego očito da je iz HDZ-a izbačen isključivo zato jer bi on na tim izborima pobijedio. To je učinjeno na jedan nedemokratski i autokratski način bez obzira kome se Milinović sviđa ili ne.

Na tom sutrašnjem festivalu najveći problem imat će žiri koji će morati izabrati pobjednika između Marijana Kustića i Marijana Kustića iako po nekim anketama blagu prednost ima Marijan Kustić.

Foto: sportnews.hr

G.N.P/Z.B

Comments are closed.