Najnovije

Hrvatska gospodarska komora i Unija poslodavaca Crne Gore zaključili Sporazum o suradnji

16 prosinca, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Hrvatska gospodarska komora i Unija poslodavaca Crne Gore zaključili Sporazum o suradnji
Gospodarstvo
0

Između Hrvatske gospodarske komore i Unije poslodavaca Crne Gore u Podgorici je zaključen Sporazum o suradnji, koji su potpisali Joso Brajković, predsjednik HGK – Županijske komore Otočac, po punomoći predsjednika HGK Luke Burilovića i Predrag Mitrović, predsjednik UPCG.

Tim činom, ove dvije organizacije uspostavile su bilateralno partnerstvo koje ima za cilj uspostavljanje, razvoj i jačanje gospodarsko-razvojne suradnje i drugih poslovnih veza, naročito u području ženskog poduzetništva.

Na sastanku održanom tokom dvodnevnog boravka delegacije HGK u Crnoj Gori, dogovorene su i konkretne aktivnosti po pitanju podrške razvoju ženskog poduzetništva, čime su dodatno precizirane odredbe sporazuma potpisanog 14. prosinca, na svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja 20 godina UPCG.

Najavljeno je da će obje strane potpisnice posebnu pažnju pokloniti edukacijskoj platformi koja se razvija u sklopu “Žene i točka” Hub-a Županijske komore Otočac, kako bi ženama poduzetnicama (postojećim i potencijalnim) bio omogućen pristup fleksibilnim programima treninga, mentorstva i zajedničkog učenja – i to već početkom 2023. godine.

Zajednički zaključak učesnika sastanka je da formiranje kruga vodećih tvrtki u vlasništvu žena, kao i njihovo povezivanje i međusobna suradnja, predstavljaju neke od ključnih, očekivanih rezultata buduće suradnje HGK i UPCG.

Sukladno sporazumu, HGK i UPCG će u idućem periodu inicirati održavanje poslovnih skupova, razmjenu poslovnih delegacija i pojedinačnih posjeta predstavnika poslovnih zajednica, te inicirati i organizirati učešće svog članstva na seminarima, radionicama, okruglim stolovima, konferencijama i poslovnim događajima koji se održavaju u zemljama potpisnicima Sporazuma.

HGK

Comments are closed.