Najnovije

HTZ pokrenuo kampanju na Expediji za američko tržište

11 kolovoza, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
HTZ pokrenuo kampanju na Expediji za američko tržište
Turizam
0

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je promotivnu kampanju na Expedijinajvećoj online travel platformi na američkom tržištu koja broji više od 53 milijuna jedinstvenih posjetitelja te koja ima najveći potencijal u daljnjem poticanju turističkog prometa s ovog dalekog, ali za hrvatski turizam vrlo važnog tržišta.

„Od svih dalekih tržišta za hrvatski turizam je najvažnije upravo američko tržište. Nakon prošle, prve pandemijske godine, u kojoj je Hrvatska bila među rijetkim zemljama koje su primale američke goste, ove smo godine još dostupniji brojnim američkim ljubiteljima putovanja jer tijekom ljetne sezone imamo aktivna dva direktna leta na relaciji New York – Dubrovnik. Sigurni smo kako ćemo ovom kampanjom dodatno pozicionirati našu zemlju kao atraktivnu, kvalitetnu, sigurnu i dobro pripremljenu destinaciju, odnosno kako ćemo tijekom kolovoza i rujna potaknuti nove dolaske i noćenja s američkog tržišta“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako je u dosadašnjem dijelu godine s ovog tržišta ostvareno oko 510 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 318 posto, dok trenutno u zemlji boravi preko sedam tisuća američkih turista.

Aktivnosti Hrvatske turističke zajedniceu sklopu ovog projekta provodit će se do kraja rujna, a uključuju izradu posebne landing stranice posvećene Hrvatskoj s display kampanjom kojom se garantira ostvarenje više od šest milijuna impresija, dok dodatnu vrijednost projektu osigurava i avioprijevoznik United Airlines koji svim turistima nudi niz letova s cijelog područja SAD-a prema Hrvatskoj i čije će sudjelovanje u projektu osigurati dodatnih dva milijuna impresija.

Najveća vrijednost suradnje s platformom Expedia je u konkretnim podacima koji po završetku zajedničkog projekta omogućavaju uvid u stvarne učinke kampanje kroz vrijednost ostvarenih bookinga. Primjerice, za vrijeme zajedničke kampanje koja je trajala od travnja do lipnja 2019. godine rezerviran je smještaj te su kupljene avio karte prema hrvatskim destinacijama u vrijednosti od 3,2 milijuna američkih dolara. Za vrijeme trajanja tadašnje kampanje ukupno je realizirano 6.700 noćenja i to najviše u Dubrovniku, Splitu i Hvaru, te je prodano 2.900 avionskih karata prema Hrvatskoj“, zaključio je Staničić.

Comments are closed.