Najnovije

Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora: Priopćenje GO HDZ-a Otočac

23 studenoga, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora: Priopćenje GO HDZ-a Otočac
Politika
0

Na adresu portala zaprimili smo priopćenje predsjednika GO HDZ-a Otočac Kristijana Bakarića, a čiji sadržaj prenosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Pred nama su izbori za članove vijeća Mjesnih odbora. Stoga vas pozivamo da u nedjelju 27. 11. 2022. godine, od 10:00 do 17:00 sati, izađete na izbore te tako iskoristite priliku izabrati svoje predstavnike u vijećima Mjesnih odbora.

Što su Mjesni odbori i zašto su važni?

Mjesni odbori generalno su nevidljiva tijela, koja u suradnji s gradskom upravom ostvaruju niz aktivnosti za poboljšanje uvjeta života na pojedinom području. Mjesni odbori trebali bi se “pobrinuti” da se odluke ne donose mimo građana, već da im se dade prilika da aktivno sudjeluju u bitnim pitanjima za Grad.

Od mjesnih se odbornika očekuje da dobro prepoznaju probleme na svom području i zajednički s tijelima gradske vlasti, a na temelju prijedloga građana, utvrđuju prioritete vezano, primjerice, uz razvoj komunalne infrastrukture, prostornog planiranja, kulture i sporta, mjera i akcija za zaštitu i unapređenje okoliša te podizanje standarda življenja u cjelini.

HDZ izlazi samostalno na ove izbore, a svoje kandidacijske liste predao je u 12 Mjesnih odbora od ukupno 17 i to za: Otočac, Ličko Lešće,  Čovići, Sinac, Ramljane, Prozor, Švicu, Lipovlje i Goriće, Brlog i Brlošku Dubravu, Hrvatsko Polje, Dabar i Kompolje. Na listama su kandidati – vaši susjedi i mještani, ljudi koje dobro poznajete i koji će se u budućnosti brinuti za boljitak vaše ulice i kvarta, vašeg mjesta, ali i za bolje uvjete života svih naših sugrađana.

HDZ zadnjih desetak godina nije na vlasti u gradu Otočcu pa dobre projekte za poboljšanje životnog standarda pokušavamo predložiti vladajućima preko Kluba vijećnika te kroz prijedloge programa i projekata Mjesnih odbora koji su mahom vezani za uređenje i poboljšanje komunalne infrastrukture svih mjesta u nadležnosti Grada. Velika nam je potpora u nastojanjima i kreiranju projekata i programa regionalna samouprava, naša Ličko –senjska županija i župan Ernest Petry, čija potpora nije izostala u proteklih godinu i pol dana.

Zato u nedjelju, 27. 11. 2022. godine izađite na izbore za članove vijeća Mjesnih odbora i dajte svoj glas kandidatima Hrvatske demokratske zajednice.

Zašto je to važno?

Zato što svi mi želimo bolje ceste, javnu rasvjetu, izgrađene nogostupe, uređene površine, igrališta za djecu i mnoštvo drugih sadržaja koji čine život ugodnijim i kvalitetnijim. Jedan od načina da to postignemo jest i biranje predstavnika u vijeća Mjesnih odbora koji će svojim radom, neumorno i ustrajno, ukazivati gradskoj upravi na potrebe određenog područja i boriti se da se te potrebe ostvare.

U galeriji ispod teksta nalaze se podatci o kandidacijskim listama po Mjesnim odborima s imenima kandidata. Potražite svoje biračko mjesto i kandidata te iziđite na izbore!

Predsjednik GO HDZ-a Otočac

Kristijan Bakarić

Comments are closed.