Najnovije

Je li predizborna kaznena prijava izašla iz Šutićeve političke kuhinje?

6 svibnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Je li predizborna kaznena prijava izašla iz Šutićeve političke kuhinje?
komentar dana
0

Lopov, ubojica, dezerter, ratni profiter. To su epiteti sa kojima je svojedobno Željko Popović častio Branislava Šutića na portalu Slobodna Lika. Prije dvije godine Željko Popović okrenuo je ploču i od lopova, ubojice, dezertera i ratnog profitera napravio je poštenog i časnog građanina Šutića kojemu su na prvom mjestu dobrobit građana i zajednice.

Prije dva dana na Slobodnoj Lici osvanuo je članak koji počinje naslovom „NEMA VEZE SA IZBORIMA“. U članku je prikazano zaglavlje „anonimne“ kaznene prijave koju je „netko“ podnio DORH-u i USKOK-u zbog navodnog kriminala u razdvajanju poduzeća Komunalac na Gacku d.o.o. i Komunalac d.o.o. Iako je Zakonom o vodama propisano da se poduzeća takvog ustroja moraju razdvojiti, „anonimnom“ podnositelju kaznene prijave zakon očito nije bitan.

Sama prijava podnesena je još 25. veljače ali su je prije nekoliko dana u kovertama dobili samo odabrani mediji. U samoj prijavi navedene su osobe koje u razdvajanju poduzeća Komunalac nisu niti sudjelovale pa je samim tim vidljivo da je prijava objavljena isključivo u predizborne svrhe. Kome odgovara ovakvo blaćenje političkih protivnika 10-ak dana pred lokalne izbore? Branislavu Šutiću svakako.

Nadalje, postavlja se pitanje odakle podaci o razdvajanju poduzeća Komunalac? To je mogao učiniti samo netko tko je imao pristup službenim dokumentima u Komunalcu. U razgovoru sa nekim djelatnicima poduzeća Gacka d.o.o. i Komunalac d.o.o. došlo se do imena jedne osobe koja je imala pristup tim dokumentima a koja više nije zaposlena. Isto tako, najavljeno je i podnošenje kaznene prijave protiv te osobe zbog odavanja poslovne tajne pa će možda na poligrafu otkriti kome je dao službene dokumente.

Ovakav način vođenja „predizborne kampanje“ najviši sliči Branislavu Šutiću jer vidi da gubi izbore, napuštaju ga najbliži suradnici a on nakon 30 godina predanog rada u HDZ-u nije ni predsjednik mjesnog odbora. Pozivamo Branislava Šutića neka javno demantira ovo ako nije istina.    

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.