Najnovije

Kakva sramota! Dio braniteljskih udruga zajedno sa otočkim HDZ-om ispolitizirao komemoraciju u Zalužnici!

6 kolovoza, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Kakva sramota! Dio braniteljskih udruga zajedno sa otočkim HDZ-om ispolitizirao komemoraciju u Zalužnici!
komentar dana
0

Jedan od najvažnijih i najsvijetlijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti 05. kolovoza dan je kada moramo zaboraviti na podjele u društvu i odati počast tisućama poginulih i ranjenih hrvatskih vojnika koji su se borili u Domovinskom ratu. To su svojim primjerom jučer u Kninu pokazali predsjednik Milanović i premijer Plenković koji su, bez obzira na višegodišnje konflikte, zajedno sudjelovali na obilježavanju VRO Oluja.

Velikoj većini građana a i branitelja jasno je da se na taj dan ne može i ne smije politizirati sjećanje na one bez kojih današnje Hrvatske ne bi niti bilo.

Svima je to jasno. Osim otočkom HDZ-u i dijelu otočkih braniteljskih udruga. Bojkot jučerašnjeg službenog protokola komemoracije kod spomen-obilježja u Zalužnici dokaz je da takvima ništa nije sveto kada je u pitanju prikupljanje jeftinih političkih bodova. Pa niti životi poginulih hrvatskih branitelja.

Povod za ovakvo sramotno ponašanje dijela braniteljskih udruga i otočkog HDZ-a je nedavni posjet predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca Otočcu. To zapravo pokazuje licemjerje dijela braniteljskih udruga koji su se jučer priklonili HDZ-u čiji je glavni koalicijski partner upravo Milorad Pupovac. Međutim, to ne može i ne smije biti razlog za podjele među braniteljskom populacijom na dan kada su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirani dio Hrvatske.

Mnogi od onih hrvatskih branitelja, mahom umirovljeni časnici i dočasnici, koji su jučer bojkotirali službeni protokol često su se naslikavali u društvu najpoznatijeg ličkog ratnog dezertera. Neki su čak u svečanim časničkim odorama zajedno sa tim dezerterom polagali vijence na spomenik poginulim braniteljima. Neki od njih i danas usko surađuju sa tim ratnim dezerterom u političkom životu. Družiti se sa nekim tko je u VRO Oluja bacio pušku i pobjegao sa bojišta dok mu suborci ginu je nešto najnemoralnije za svakoga domoljuba. Jučerašnjim akterima ove priče to očito nije problem.

Postoji mnogo načina da se iskaže nezadovoljstvo zbog nečijih postupaka ma kakvi oni bili. Napraviti to u Zalužnici 05. kolovoza 2023. nepoštivanje je onih koji su poginuli za Hrvatsku.

G.N.P/Z.Bogdanić

Comments are closed.